Møde Merete Pryds Helle den 15. november på Stadsbiblioteket. Foto: Thomas A.

Møde Merete Pryds Helle den 15. november på Stadsbiblioteket. Foto: Thomas A.

Kulturprogram husstandsomdelt: Kulturen går live

Merete Pryds Helle, Kasper Holten, Dansktoppen, Science-fiction, Skolen i 1950´erne, Lille Virgil-udstilling, Cocobongoband og Halloween er noget af det, som kulturprogrammet 'LIVE' frister med

Af
Pernille Borenhoff

EFTERÅR Der er liv i Lyngby - og med det nye kulturprogram 'LIVE', der blev husstandsomdelt i går, kan man læse om en perlerække af markante profiler og spændende temaer indenfor musik, kunst, litteratur, fotografi, film og koncert.

Det er Stadsbiblioteket, Sophienholm og Stadsarkivet, der med det meget store program lægger op til, at efteråret kan blive et levende møde med kulturen, der både kan samle, inspirere og skabe debat.

”Det er bredden i både genre og tema og den faglige dybde i arrangementerne, som jeg tror på, kan give både børn og voksne den helt rigtige mængde kulturdosis og inspiration til at komme gennem efterårets mørke, måske lidt mere oplyste og så godt underholdt, at naboen inviteres med til næste arrangement,” siger kultur- og bibliotekschef Jeppe Bjørn.

Et kig i det righoldige program afslører, at Thure Lindhardt fortæller om sit liv som skuespiller, at teaterchef Kasper Holten fortæller om operaer. Flere forfattere gæster Stadsbiblioteket - blandt andre Knud Romer, Svend Åge Madsen og Merete Pryds Helle.

For børn er der sjove og rørende teaterforestillinger, en Lille Virgil-udstilling, workshops med mindfulness og robotteknik, familiekoncert med Stine Michel og meget, meget mere.

På Sophienholm er der rundvisninger og koncerter, og på Stadsarkivet vil der være både foredrag og nye udstillinger.

Golden Days

Som noget nyt indgår også Golden Days arrangementer i programmet. Under overskriften Historiens B-sider gives indblik i den glemte, fortrængte eller fraklippede kultur. Hør oplæg om hvorvidt Dansktop kan ses som popmusikkens B-side, billedet af en kronhjort i skovlysningen som kunstens dårlige B-smag og kolonihaven som by-tilværelsens B-side.

Programmet kan også hentes på Stadsbibliotket og fra 24. august kl.14 kan man købe og booke dine billetter online til alle arrangementer på Lyngbybib.dk, og her læse mere om de mange arrangementer.

Publiceret 24 August 2018 08:00

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.