Ugens anbefaling fra biblioteket: At dø i Dur

Hver uge anbefaler Stadsbiblioteket en bog, en film eller et stykke musik. Denne uge byder på ord og musik fra en klassisk pianist

Af
Mia Avnsbøl Skov

Anbefaling Når man har sin daglige gang på biblioteket, falder man af og til over bøger, man ikke normalt ville opdage, og denne uges anbefaling er netop én af disse.

Den er skrevet af den unge klassiske pianist Maria Bundgård og handler om hendes søgen efter, hvad klang er og hvad klang kan.

I ”I Begyndelsen var Klangen” går Maria Bundgård på jagt efter klangen, den dybeste forståelse af musikken, for det er som musiker, ikke nok kun at kunne noderne og kende værkerne, man skal også forstå klangen, sin egen klang og al tings klang.

Med udgangspunkt i den russiske musiktradition, H. C. Andersens digtekunst og Johannesevangeliets skabelsesberetning smeder Maria Bundgård en meget personlig beretning sammen om sin egen opdagelse af musik og klang. Det er et overflødighedshorn af historie, viden, namedropping og musikteori, en rejse ind i klangen, livets klang, kærlighedens klang og dødens klang.

Lige meget om man deler Maria Bundgårds mening eller tro kan man ikke nægte at denne bog er en ægte kærlighedserklæring til musikken, til kunsten generelt; for kunst og klang er det, der fører folk sammen, det bringer lighed og samhørighed hvor der før kun var fremmedhed.

Udover Maria Bundgårds ord har man samtidig glæden af at lytte til de omtalte værker på den medfølgende CD, hvor det er Maria selv der spiller piano. De numre man kan lytte til er:

Piotr Ilyitch Tchaikovskys Juni/Barcarole, October/Autumn Song og Nocturne op. 19, Alexandr Scriabins Preludes op. 11 nr. 9-15, Seigei Rachmaninov med Prelude op. 23 nr 1, 2 og 3 og til sidst Arvo Pärts Für Alina.

Titel: I Begyndelsen Var Klangen

Forfatter: Maria Bundgård

Udgivelsesår: 2016

Publiceret 23 August 2018 08:00

SENESTE TV

Mindeord: Svend Christensen er død

Dorete Dandanell, formand for Diabetes-foreningen I Lyngby-Taarbæk skriver på bestyrelsens vegne mindeord over Svend Christensen,der var et mangeårigt medlem af Diabetesforeningen.

Svend har ydet en uvurderlig indsats for diabetessagen i rigtig mange sammenhænge. Han var formand for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk i en årrække, sad i Regionsudvalget for Region Hovedstaden under Diabetesforeningen, hvor han i mange år arrangerede møder for en række kommuner, ligesom han i mange år repræsenterede Diabetesforeningen i Handicaprådet i Lyngby-Taarbæk kommune. Siden 2015 har han været medlem af bestyrelsen for Diabetesforeningen i Lyngby-Taarbæk.

På alle poster kæmpede Svend utrætteligt for at forbedre forholdene for diabetikere – ved oplysning, kvalificerede råd til forvaltningen om at bevillige de bedste - og ikke nødvendigvis de billigste - hjælpemidler og ved deltagelse i hundredvis af arrangementer.

Vi er meget kede af, at Svend er gået bort. Han var meget værdsat og besad en enorm viden. Nu kan vi ikke længere ”slå op i Svend”.

Æret være Svends minde - vore tanker går til familien.