Frilandsmuseets frivillige fortæller 19. august om forarbejdning af hør

Frilandsmuseets frivillige fortæller 19. august om forarbejdning af hør

Hør om hør

19. august kan man være med, når Frilandsmuseets frivillige Håndarbejdslaug forarbejder hørren - i øvrigt søger museet flere frivillig til håndarbejdslauget

Af
Pernille Borenhoff

Den 19. august er der hørdag på Frilandsmuseet. Besøgende kan man være med, når Frilandsmuseets frivillige Håndarbejdslaug forarbejder hørren. Her kan man se en demonstration af alle arbejdsprocesserne forbundet med forarbejdningen af hørren: brydning, skætning, hejling og når hør og blår klart til at blive spundet vil det derefter blive vævet til hørstof. De lange baner af hørlærred bliver lagt ud og spændt ud med pløkke til blegning ved gadekæret og sprøjtet over med vand iblandet askelud.

Håndarbejdslauget vil sidde og demonstrere håndsyning, knipling, broderi m.m. alt sammen med hørstof og -tråd. Så tag familien med og prøv det selv eller se på når museets eksperter fortæller. Vi glæder os til at se jer til en hyggelig dag på Frilandsmuseet Det Gamle Danmark.

OM HÅNDARBEJDSLAUGET

Har du eller en du kender løst til at lave og fortælle om håndarbejde? Håndarbejdslauget består af frivillige, der nyder at lave og fortælle om håndarbejde. Frilandsmuseet har brug for kvinder og mænd i alle aldre, som kan strikke, væve, orkere, sy, spinde, brodere, kniple mm. og har lyst til at sidde i historiske dragter i udvalgte huse på Frilandsmuseet og dele deres viden med museets gæster.

Frilandsmuseet sørger for materialer og oplæring, så du får viden om håndarbejdets historie og om museet. Vi lægger vægt på at dygtiggøre os gennem foredrag og egen læsning, eksperimentere med redskaber og teknikker og kaste os ud i noget af det gamle som hurtigt bliver glemt. Har det din interesse, og har du spørgsmål, kan henvendelse ske til: anja.jorgensen@natmus.dk

Publiceret 15 August 2018 08:30

SENESTE TV