Sophienholm.

Sophienholm.

På Sophienholm: Kunstens udenomsværker

Fotograf Michael Dam udstiller i Cobra-rummet ved Sophienholm fra 8. august

udstilling Fotografen Michael Dam udstiller fra onsdag 8. august til søndag 19. august sine fotografier i Cobra-rummet ved Sophienholm. Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Lyngby Kunstforening.

Udstillingen 'Udenomsværker/museum genfortalt' omfatter 11 fotografier og er alle taget på Statens Museum for Kunst. De gengiver ting, som omgiver kunsten på stedet i stedet for selve kunsten: Værktøjet, gæsterne, murværket, udsnit af maleriernes penselstrøg bliver til nye fotografiske billeder.

Video med stemningslyde

I udstillingen indgår også en video, der omslutter de udstillede billeder med stemningslyde fra museumssalen.

Michael Dam har mesterlære som primært portrætfotograf. Siden 1992 har han været professionelt udøvende fotograf, og han henter primært sine motiver fra musik- og kunstverdenen. Han har arbejdet som fotograf, lyssætter og scenograf for et TV-produktionsselskab og som fotograf på Thorvaldsens Museum, hos auktionshuset Lauritz.com og for Heerup Museet i Rødovre.

Michael Dam er for tiden optaget af det udstrakte format og af at arrangere objekter, der hver for sig ikke har værdi, men i samspil med tilsvarende bliver seværdige.

Udstillingen i Cobra-rummet ved Sophienholm, Nybrovej 401, er åben tirsdag til søndag kl. 11-17, torsdag kl. 11-19. Mandag lukket. Der er gratis adgang og fernisering på udstillingen torsdag 9. august kl. 15-18.30. jesl

Publiceret 02 August 2018 08:00