Oplev kunst og kanoner på Fortunfortet

Billedhugger Stine Ring har fået penge fra både kommunen og Fogs Fond til en udstilling på Fortunfortet

Af
Pernille Borenhoff

NY UDSTILLING Billedkunstner Stine Ring fra Raadvad er en glad - og meget travl - kvinde i disse dage. Hun har netop modtaget 35.000 kroner fra Lyngby-Taarbæk kommune og 25.000 fra Fogs Fond. Penge, som skal bruges til en stor udstilling, der har fået titlen "Hvad hænder skabte//Hvor går vi hen?", og som publikum fra den 18. august kan se på Fortunfortet.

"Det er dejlig anerkendelse. Det er dyrt at lave bronzeskulpturer, så ud over anerkendelsen er det også en virkelig god start på projektet," siger Stine Ring.

Stine Ring er også en del af kunstnersammenslutningen Åbne Døre, der i september sidste år udstillede på Fortunfortet.

"Her opdagede jeg, at stedet spillede godt sammen med bronzen og giver det en helt særlig stemning. Samtidig tænkte jeg, at mange ikke kender til Fortunfortet, og at det var en dejlig anderledes oplevelse, hvor kunst og historie gik sammen. Derfor søgte jeg om at låne Fortunfortet til en separatudstilling. Fortunfortet har med sit forfald en råhed og skønhed, der vil indhylle skulpturerne i en særlig stemning," siger hun.

100 skulpturer

På udstillingen vil man kunne se både gamle værker og nye, der er lavet specifikt til stedet. Cirka 100 større eller mindre værker vil blive præsenteret. Nogle kommer til at stå frit, mens andre vil være at finde i montre. Samtidig kan man se film og fotos om arbejdsprocessen som bronzestøber og billedhugger samt eksempler på udsmykninger og prisværker, som blandt andet "H. C. Andersens Litteraturpris" Svanen, der er blevet givet til J. K. Rowling, Isabel Allende, Salman Rushdie med flere. I øvrigt ser mange mennesker dagligt værker af Stine Ring - uden de nødvendigvis er klar over det. Hun har nemlig værker stående i det offentlige rum fra lige Rødbyhavn til Skagen, fra Svendborg til Ballerup, Herlev og Taastrup.

    Hvad: "Hvad hænder skabte // Hvor går vi hen?"

    Hvor: Fortunfortet, v/Hjortekærvej / Dyrehavegårdsvej / Fortunfortvej 16

    Hvornår: 18. august - 9. september. Åbent hverdage kl. 16-20, lør.-søn. kl. 12-18, (man. lukket)

Publiceret 29 June 2018 11:03

SENESTE TV