Peter Viskinde er både musiker og kunstmaler. Foto: Pernille Borenhoff

Peter Viskinde er både musiker og kunstmaler. Foto: Pernille Borenhoff

Peter Viskinde udstiller kunst i privaten

Den malende musiker Peter Viskinde inviterer til udstilling i sit hjem i Lyngby

Af
Pernille Borenhoff

Med bare tæer, kaffekop i hånden og pibe i munden tager en smilende Peter Viskinde imod i villaen på Peter Rørdamsvej i Lyngby. Stemmingen i huset er til trods for to temmelig iltre terrier afslappet og tilbagelænet. Fra den åbne havedør strømmer duften af sommer ind i huset. Her er hyggeligt. Og her leves. Ingen tvivl om det.

Peter Viskinde og hans hustru har boet i villaen i mange år. Og her er parrets fire børn opvokset. Den nu 65-årig musiker og maler deler dog sin tid mellem familiehuset i Lyngby og en større villa i Århus.

"Jeg købte huset i Århus i 2003, fordi jeg sammen med Big Fat Snake spillede meget i Jylland. Vi brugte en formue på hoteller, og tanken var, at vi skulle købe det store hus sammen. Det blev ikke til noget, så jeg købte det selv," siger Peter Viskinde, hvis liv har haft Lyngby som omdrejningspunkt, siden han som 1-årig flyttede til Torsvang.

"Det var et fantastisk sted at vokse op med masser af legekammerater. Jeg gik på Trongårdsskolen, hvor jeg i 1968 blev kæreste med Susan, som jeg senere blev gift med. Vi gik begge på Jonstrup Seminarium, men jeg droppede ud på 3. årgang, fordi jeg brugte min tid på at spille og male. Susan blev færdig og var lærer i Fredensborg i mange år," siger han.

Nyt album

På det store langbord i køkken-alrummet ligger et netop udkommet album 'Godt Selskab', som han har indspillet med et hold musikere, som han har kendt gennem tiden.

"Det er folk, der lighed med mig befinder sig godt i et sammenhold, hvor man står skulder ved skulder. Jeg befinder mig bedst i et lag, hvor man kan stole på hinanden, og hvor man kan tåle kritik. Det synes jeg sker med de her folk, hvor man sammen får ting til at vokse," siger Peter Viskinde.

Sammen skal holdet på landevejene til efteråret.

"Jeg spiller mange steder. Både i små intime rum som kirker og kulturhuse og til festivaller. Og sammen med mange forskellige musikere. Blandt andet i en trio med mine to ældste børn Jacob og Maria," siger han.

Peter Viskinde udstiller også meget - og ofte sammen med andre malende musikere. For dem er der mange af. Han har netop haft udstilling på Fanø sammen med blandt andre Troels Trier, Johnny Madsen, Flemming Quist Møller, Lars HUG og Jacob Haugaard.

Jeg er autodidakt både som musiker og maler,

Jeg er autodidakt både som musiker og maler," siger Peter Viskinde. Foto:Pernille Borenhoff

Når Peter Viskinde åbner sit hjem på søndag den 24. juni, så er det dog udelukkende hans egne værker, som gæsterne vil kunne se. Og de fylder godt - både i omfang og udtryk. Det er farverige og ekspresseive billeder, der er svære at sætte ind i en kunsthistorisk ramme og definition. Nogle er abstrakte andre mere figurative.

"Jeg har en livslang fornøjelse med at vende hver en sten hver eneste dag"

"Det hænger sammen med, at jeg har lyst til at eksperimentere med alt det, jeg kan. Jeg har en livslang fornøjelse med at vende hver en sten hver eneste dag. Sådan er det at skrive en sang, og sådan er det at male et billede. Jeg leder hele tiden efter nye måder at gøre det på. Jeg lader mig styre af min lyst til farver og formgivning," isger Peter Viskinde.

Sheriffen fra Lyngby

Peter Viskinde fik for mange år siden tilnavnet 'Sheriffen fra Lyngby'.

Og her er historien fortalt af sheriffen himself.

"I starten af 90'erne, da vores børn var små, legede de i lighed med kvarterets andre børn ofte på vores stille villavej. Men nogle unge mænd syntes, at det var fedt at køre i gamle amerikanerbiler og med 80 kilometer i timen ned ad vejen, så vi andre måtte spinge for livet. En dag syntes jeg, at det blev for meget og løb efter dem. De boede i ungdomsboligerne på Frem. Jeg råbte af dem og gik nok amok, men jeg rørte ingen af dem. Politiet kom, og jeg blev anklaget for at have truet dem på livet. Sagen kom i Byretten, hvor jeg tabte. Og den kom i Landsretten, hvor jeg også tabte. Men fordelen var, at de holdt op med at køre her. Det var Michael Falch, der bagefter gav mig navnet 'Shefiffen fra Lyngby'. En sherif er jo både sådan en dømmende og udøvende person," fortæller Peter Viskinde.

    Hvad: Udstilling

    Hvem: Peter Viskinde

    Hvor: Peter Rørdamsvej 27A

    Hvornår: 24. juni kl. 11-14

Publiceret 21 June 2018 11:30

SENESTE TV