Drømmen om evig sommer i kolonihaven.

Drømmen om evig sommer i kolonihaven.

Udstilling:

Lystslot, shelter, kolonihave eller sommerhus

Sommerhusarkitekturens historie er temaet for Sophien-holms kommende udstilling, der kan ses fra den 16. juni til den 2. september

Af
Af Pernille Borenhoff

Hvordan leves det gode liv - altså det liv, der leves, når man holder fri fra hverdagen. Og flytter sig selv og sin familie til andre omgivelser. Primært om sommeren.

Finder man det gode sommerliv i en shelter, i et sommerhus uden rindende vand, eller i en top tunet campingvogn?

Drømmen om det gode sommerliv er omdrejningspunkt for Sophienholms kommende udstilling, der kan ses fra 16. juni til 2. september.

Sophienholm selv indgår naturligvis i udstillingen og i den medfølgende bog. Stedet blev oprindeligt opført i 1768 af generalpost-amtdirektør Theodorus Holm og opkaldt efter hans hustru Sophie Holm på et landsted udstykket fra Frederiksdal Slot og blev i den egenskab brugt, når familien 'skulle på landet'.

Den øgede fritid og velstand har gennem de seneste 100 år givet den danske befolkning mulighed for at komme væk fra arbejdet og væk fra hverdagen, og det har åbnet mulighed for anderledes livsformer, hvilket har afspejlet sig i arkitekturen. Såvel udstilling som bog er kurateret af mag.art. Nan Dahlkild og uddyber den historiske udvikling i forskellige dele af landet dokumenterer i form af tegninger, skitser, foto, malerier, modeller og diverse effekter.

Udstillingen er lavet af og til Sophienholm, men den kan efterfølgende ses på Faaborg Museum fra 17. november til 22. april og på KunstCentret Silkeborg Bad fra 11. maj til 29. september 2019. Den omfangsrige og rigt illustrerede bog har bidrag af flerefagfolk indenfor arkitektur og historie.

Den udkommer på Tusculanums forlag og kan købes på udstillingerne til 200 kr. (normalpris 250 kr.)

I udstillingsperioden arrangeres der både omvisninger, saloner og andre arrangementer.

Se www.sophienholm.dk.

Hvad: Sommerlandets Arkitektur – Drømmen om det gode liv

Hvor: Sophienholm

Hvornår: 16.juni – 2.september

Omvisninger: 24. juni, 15. juli, 5. august, 26. august

Sådan kan et sommerhus også se ud.

Sådan kan et sommerhus også se ud.

Publiceret 11 June 2018 16:00