Udstilling:

Lystslot, shelter, kolonihave eller sommerhus

Sommerhusarkitekturens historie er temaet for Sophien-holms kommende udstilling, der kan ses fra den 16. juni til den 2. september

Af
Af Pernille Borenhoff

Hvordan leves det gode liv - altså det liv, der leves, når man holder fri fra hverdagen. Og flytter sig selv og sin familie til andre omgivelser. Primært om sommeren.

Finder man det gode sommerliv i en shelter, i et sommerhus uden rindende vand, eller i en top tunet campingvogn?

Drømmen om det gode sommerliv er omdrejningspunkt for Sophienholms kommende udstilling, der kan ses fra 16. juni til 2. september.

Sophienholm selv indgår naturligvis i udstillingen og i den medfølgende bog. Stedet blev oprindeligt opført i 1768 af generalpost-amtdirektør Theodorus Holm og opkaldt efter hans hustru Sophie Holm på et landsted udstykket fra Frederiksdal Slot og blev i den egenskab brugt, når familien 'skulle på landet'.

Den øgede fritid og velstand har gennem de seneste 100 år givet den danske befolkning mulighed for at komme væk fra arbejdet og væk fra hverdagen, og det har åbnet mulighed for anderledes livsformer, hvilket har afspejlet sig i arkitekturen. Såvel udstilling som bog er kurateret af mag.art. Nan Dahlkild og uddyber den historiske udvikling i forskellige dele af landet dokumenterer i form af tegninger, skitser, foto, malerier, modeller og diverse effekter.

Udstillingen er lavet af og til Sophienholm, men den kan efterfølgende ses på Faaborg Museum fra 17. november til 22. april og på KunstCentret Silkeborg Bad fra 11. maj til 29. september 2019. Den omfangsrige og rigt illustrerede bog har bidrag af flerefagfolk indenfor arkitektur og historie.

Den udkommer på Tusculanums forlag og kan købes på udstillingerne til 200 kr. (normalpris 250 kr.)

I udstillingsperioden arrangeres der både omvisninger, saloner og andre arrangementer.

Se www.sophienholm.dk.

Hvad: Sommerlandets Arkitektur – Drømmen om det gode liv

Hvor: Sophienholm

Hvornår: 16.juni – 2.september

Omvisninger: 24. juni, 15. juli, 5. august, 26. august

Sådan kan et sommerhus også se ud.

Sådan kan et sommerhus også se ud.

Publiceret 11 June 2018 16:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.