Heste-elskere fejrer åbning af ny riderute

Jagt-, skovturs- og langtursryttere fejrer åbningen af ny riderute gennem parforce-jagtlandskabet mellem Lyngby og Gribskov

9. juni klokken 12 samles en broget flok heste i mange størrelser og farver foran Eremitageslottet i Dyrehaven. Det gør de for at fejre åbningen af ”Parforce Rideruten”, en rute der strækker sig fra Fortunen i Lyngby til Esrum Kloster i Gribskov.

Borgmestrene i tre af de seks kommuner, rideruten går igennem, står for den officielle indvielse sammen med repræsentanter fra Naturstyrelsen og lodsejerne. De tre borgmestre er Sofia Osmani, Lyngby-Tårbæk Kommune, Kirsten Jensen, Hillerød Kommune og Anders Gerner Frost, Gribskov Kommune. Repræsentant for Naturstyrelsen er skovrider Hans Henrik Christensen, Naturstyrelsen Hovedstaden, og lodsejer og folketingsmedlem May-Britt Kattrup.

Rider på ruten

Efter taler og snoreklipning rider rytterne en lille del af Parforce Rideruten og returnerer til slottet. For de gående er der en guidet rundvisning.

Parforce Rideruten er på i alt 75 kilometer, men kan rides i flere etaper. Den går igennem store dele af parforc-jagtlandskabet, som i 2015 kom på Unescos liste over verdenskulturarv og dermed nyder særlig beskyttelse.

Rytterne, der tager hele turen, vil således komme til at færdes i de enevældige kongers hovspor. De færreste vil nok tage turen på en dag. Det behøves heller ikke, for langs ruten mellem Lyngby og Gribskov tilbyder private opstaldning af hestene og overnatning for rytterne. En anden mulighed er Naturstyrelsens sheltere.

Flere og flere ryttere i både Danmark og udlandet vil gerne ud på lange rideture og bruger ferien på at ride fra sted til sted på egne eller lejede heste. Parforce Rideruten er resultat af samarbejde mellem ryttere fra rideklubber under Dansk Islandshesteforening og Dansk Rideforbund, Naturstyrelsen, Friluftsrådet, Parforcejagtlandskabet Nordsjælland og private lods- og staldejere.

Parforce-jagtlandskabet er udtryk for den enevældige konges magt i 1600tallet. Christian den 5. stod for den største del af omlægningen i de nordsjællandske skove fra vild natur til at geometrisk system af stier og veje, hvor jægere og hunde jog vildtet, og det kongelige jagtselskab kunne overvære jagten fra et centralt punkt.

Ruten er omkring 75 kilometer lang. Man behøver ikke at ride hele ruten på en dag. Pressefoto

Ruten er omkring 75 kilometer lang. Man behøver ikke at ride hele ruten på en dag. Pressefoto

Vær med

Ryttere, der vil være med til den officielle åbning og fælles ridetur i Dyrehaven, kan stadig nå at tilmelde sig. Se på www.sporti.dk eller på Facebooksiden Parforceruten.

Langs med ruten er der sheltere, hvor man kan overnatte, hvis man har lyst. Pressefoto

Langs med ruten er der sheltere, hvor man kan overnatte, hvis man har lyst. Pressefoto

Publiceret 08 June 2018 16:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV

Hurra næsten weekend

Jeg har sprogeksamen her på fredag, så det fejrer jeg nok her I weekenden. Hvis det er godt vejr, så holder vi nok en barbercue.

Jeg har taget sprog timer her i Sprogcenteret Hellerup og er næsten færdig. Jeg skal nok også bruge noget tid på at arbejde her i weekenden. Min mand har et selvstændigt rengøringsfirma, som vi styrer hjemmefra.

Jeg skal være med til at fejre en 18-års fødselsdag hos en af mine venners venner, som går i min klasse. Det foregår inde i byen, så det bliver en fed tur - håber jeg. Jeg skal også fejre min brors fødselsdag så min weekend er propfyldt med fødselsdage.

Jeg skal til 18- års fødselsdag i Hvidovre. Jeg skal også arbejde lidt for min far i hans firma. Det er et tømrerfirma. Jeg laver alt fra at fikse hans regninger og fakturaer til at hjælpe med det fysiske arbejde. Men det er ikke noget stort, da jeg ikke er uddannet tømrer så jeg hjælper bare.

I weekenden skal jeg i sommerhus med nogle venner. Det er lidt blandet tidligere klassekammerater og venner man har mødt rundt omkring. Søndag skal jeg bare slappe lidt af derhjemme.