Når Lyngby kalder, så kommer Benny Andersen. I 2014 skrev han et særligt vielsesritual, der bliver læst højt for alle, der ønsker at bliver borgerligt gift i kommunen. På fredag optræder han måske for allersidst gang - og det naturligvis i Lyngby. Foto: Signe Steffensen

Når Lyngby kalder, så kommer Benny Andersen. I 2014 skrev han et særligt vielsesritual, der bliver læst højt for alle, der ønsker at bliver borgerligt gift i kommunen. På fredag optræder han måske for allersidst gang - og det naturligvis i Lyngby. Foto: Signe Steffensen

Benny Andersen slutter cirklen på Stadsbiblioteket

Når Benny Andersen på fredag spiller og læser digte højt, så bliver det formentlig hans sidste offentlige optræden

Af
Af Pernille Borenhoff

For fem år siden var Benny Andersen og hans hustru Elisabeth Ehmer på et længerevarende ophold i klostret San Cataldo i Syditalien. Og her skrev de sammen teksten til en fødselsdags/jubilæumssang til tonerne af Benny Andersens Svantes Lykkelige Dag.

På fredag spiller Benny Andersen på flyglet på Stadsbiblioteket, og sangen bliver sunget som fællessang, når biblioteket skal fejres, Det sker kl. 15.50 lige efter den officielle åbning.

Forhåbentlig bliver det en lykkelig dag. Også for Benny Andersen. For det er muligvis hans sidste offentlige optræden. Når man er 88 år skal man disponere med kræfterne, og dem bruger Benny Andersen på hjemmet, hustruen og på at skrive og komponere fra sit hjem i Sorgenfri.

For Benny Andersen betyder det meget, at det netop er på Stadsbiblioteket, at hans formenlig sidste optræden kommer til at finde sted.

“At jeg slutter cirklen her i Lyngby, hvor jeg har boet i så mange år, betyder meget for mig. Og at det netop bliver i Kgs. Lyngby og på Stadsbiblioteket, der jo er et sted med bøger og musik, er lige i min ånd,” siger Benny Andersen.

Kl. 17 indtager Benny Andersen atter scenen. Denne gang med en oplæsningen, der varer cirka en halv time.

“Jeg læser nogle af mine klassiske diget, krydret med prosafortællinger, og naturligvis 'Ved Pølsevognen' fra romanen 'En Sanghistorie om Svante'. Endelig læser jeg også nogle nyere og ret morsomme digte fra min seneste udgivelser,” siger Benny Andersen.

At jeg slutter cirklen her i Lyngby, hvor jeg har boet i så mange år, betyder meget for mig.

Benny Andersen

Syng med

Se, hvilken jubilar

Vi her iblandt os har

Dagen skal fejres med sang

Vi er jo godt i gang.

Årene går – nej, de spæner af sted

Og vi andre følger med.

Tænk under hvilke kår

Mange må fejre år

Langt væk fra dem de har kær.

Godt vi har dig så nær.

Det må vi fejre med endnu en tår,

Og vi ses til næste år!

Ih, hvor vi har det godt –

Flaget, det vajer flot.

Nu må vi skåle i flok

Vi er jo mange nok –

Skål for det festlige midtpunkt, vi har:

Vores kære jubilar!

Tekst: Benny Andersen/Elisabeth Ehmer

Mel.: Benny Andersen

Publiceret 24 May 2018 07:30

SENESTE TV