Kultur- og bibliotekschef Jeppe Bjørn flankeret af projektleder Mischa Schulze (tv) og arrangementschef og stadsarkivar Mette Henriksen (th). Foto: Pernille Borenhoff

Kultur- og bibliotekschef Jeppe Bjørn flankeret af projektleder Mischa Schulze (tv) og arrangementschef og stadsarkivar Mette Henriksen (th). Foto: Pernille Borenhoff

Stadsbiblioteket:

Modigt, visionært og sindssygt moderne

Borgmester Poul Fenneberg tænkte langsigtet, da han satsede på moderne bibliotek med designermøbler, pladeudlån og galleri. 25. maj fylder Stadsbiblioteket 50 år

Af
Af Pernille Borenhoff

“Vi fejrer biblioteket, fordi det gennem 50 år har været byens førende kulturinstitution.”

Ordene kommer fra kultur- og bibliotekschef Jeppe Bjørn. Sammen med arrangementschef og stadsarkivar Mette Henriksen og projektleder Mischa Schulze har han de seneste måneder været optaget af, at få sammensat et program, der på bedste vis markerer bibliotekets rolle i kommunen.

“Allerede i 1968 var det tænkt som et multifunktionelt rum. Det var sindssygt visionært og svimlende dyrt. Det var en stærk satsning på kvalitet og et monument for kulturen. Borgmester Fenneberg kaldte det for sit lille Louisiana,” siger Jeppe Bjørn.

Gennem årene har man forsøgt at opretholde kvaliteten, og ifølge Jeppe Bjørn der god grund til at være stolt over, at Stadsbiblioteket har landets næsthøjeste udlån pr borger. Kun overgået af Gentofte, der har fem biblioteker.

“Her var vi et samt de små udlån i Taarabæk og Virum. Så det er godt gået,” siger Jeppe Børn.

Programmet, der markerer den runde fødselsdag, er sammensat, så det dækker både børn, voksne. Og dem imellem.

Det starter fredag den 25. maj kl. 14 med et arrangement for børn. Herefter går det slag i slag hele fredagen og lige indtil kl. 22.30, hvor Bisse giver solokoncert og artist talk.

“Vi vi gerne kigge tilbage, men ikke være bagudskuende. Vi har en bred målgruppe, og programmet illustrerer, at huset henvender sig bredt. Noget er fagligt tungt, andet er mere folkeligt,” siger Mischa.

Den officielle åbning er kl. 15.00, hvor borgmester Sofia Osmani og Jeppe Bjørn byder velkommen.

Da biblioteket i 1968 blev udvidet, var det med lurblæsere. Der kommer også blæsere denne gang - dog i form af Lyngby-Taarbæk Brass Band.

Highligts

Fredag 25. maj

Kl. 15.30 - officiel åbning

Kl. 15.50 - fællessang med Benny Andersen

Kl. 16 - Løgnhalsen fortæller løgnehistorier

Kl. 16.15 - Morfen Hesseldahl, Rachel Röst, Anne Sophia Hermansen og Lars Geer Hammershøj diskuterer bibiotekets rolle. Anja Bo styrer slagets gang

Kl. 17 - digtoplæsning med Benny Andersen

kl. 17.15 - Litteraturquiz med Adrian Lloyd Hughes

KL. 18 - Flemming og Carl Quist-Møller

Kl. 18.45 - Musikalsk foredrag med Niels Skousen

Kl. 19.30 - Den danske sang anno 2018

Kl. 21 - Solokoncert med Bisse

Lørdag 26. maj

Kl. 10 - morgenbord med sang og pandekager

kl. 13 - Ea Philippa inviterer børn på en musikalsk rejse

øasdlæfkøasdæf ødkød

øasdlæfkøasdæf ødkød

Publiceret 23 May 2018 18:00

SENESTE TV