Ella, Karla og Sidsel skal være med i MGP

”Det er så vildt, at vi er kommet med,” siger pigerne fra Virum, der stiller op med sangen ”Godt at være venner”

Af
Signe Steffensen

De virker faktisk meget afslappede omkring deres snarlige deltagelse i Børnenes MGP Ella, Karla og Sidsel, som de ligger der lidt hulter til bulter i sofaen i rækkehuset i Brede.

Men det er svært at forestille sig, at nerverne ikke melder sig bare en anelse, når de som de første skal optræde for tusindvis børn i Gigantium i Aalborg den 17. februar

De tre piger deltager med sangen ”Godt at være venner”. Det var en sang, de skrev i 3. klasse med hjælp fra SFO-medhjælper på Kongevejens Skole, Jonas Abildgaard Bruun, der før har haft en finger med i spillet i forhold til lokal MGP deltagelse.

For det er langt fra første gang, at eleverne fra Kongevejens Skole i Virum går hele vejen til MGP-finalen. Sidste år var det Good Harmony alias Alina, Andrea og Ulrikke, der var med, og tilbage i 2013 var det JOLI med Johanne og Line.

”Vi har altid drømt om at være med i MGP lige siden børnehaven. Faktisk fandt Ella fornyelig en liste, hun havde skrevet til sit fremtidige jeg, da hun gik 1. klasse. En liste over ting hun skulle nå, inden hun fyldte 18 år og her stod at være med i MGP,” fortæller hendes tvillingesøster Karla.

Fra drøm til virkelighed

Og nu kan der i hvert fald sættes ét flueben på listen.

I år har DR modtaget over 700 sange. Ud af dem blev 60 sange valgt til at gå videre til MGP-workshops, hvor børnene har fået hjælp af professionelle musikere og producere til at arbejde med deres sange.

Så da de sendte sangen ind, turde de ikke håbe på, at den overhovedet ville komme med. Men siden har den ene gode nyhed bare efterfulgt den anden. Først blev de inviteret med til workshops, siden til en audition, og de seneste måneder er gået med at optage musikvideoer og indspille sangen i et rigtigt studie.

Hvis man spørger til deres chancer, så siger Sidsel kækt:

”Vi vinder hele lortet”

Og de seneste uger er der for alvor blevet øvet igennem.

”Sidste weekend tror jeg, at vi øvede nummeret tyve gange med vores dansere. Og man kan godt blive lidt træt af at øve, men vi blive aldrig træt af vores egen sang,” siger Sidsel.

Hør sangen her

Sangen er blevet indspillet i et studie med hjælp fra musikproducer Lasse Kramhøft eller ”Pilfinger, der måske er bedst kendt som den ene halvdel af bandet Djämes Braun.

”På et tidspunkt spillede han en sang for os, som ikke var udgivet endnu, og da vi så hørte den her i radioen, så var det sådan, hey det er den. Nu er den ude… Det var den sang, der hedder Malibu,” siger Karla.

Der er ingen tvivl om, at deltagelsen i MGP allerede har givet masser af oplevelser. På skolen er der også nogle af eleverne fra de ældre klasser, der spørger, om det ikke er dem, der skal være med i MGP. Og den anden dag, da Ella og Karla var på vej med toget fra Brede til Lyngby, så var der en lille pige, der genkendte dem, og meget begejstret delte nyheden med sin mor,” fortæller Ella.

Lige nu fylder MGP selvfølgelig rigtig meget, men ellers har pigerne travlt med at spille fodbold, gå til dans og svømning. Og i øvrig passe deres skole.

Du kan opleve Ella, Karla og Sidsel til børnenes MGP den 17. februar klokken 20 i Gigantium, når en af årets største fester for landets børnefamilier bliver skudt i gang. Finalisterne kommer fra alle hjørner af Danmark og repræsenterer musikgenrer indenfor både rock, rap og pop.

Det er sangerinden Mette Lindberg og børnevært Kristian Gintberg, der er værter ved det store show.

Det lytter Karla, Ella og Sidsel selv til:

Shawn Mendes

Ed Sheeran

Rasmus Seebach

De ti finalister IMGP:

Ella, Karla og Sidsel med sangen: 'Godt at være venner' (Virum)

The One & Only Boyband med sangen: 'Dine Rettigheder '(Brønshøj og København)

Melissa & Victoria med sangen: ‘Jeg elsker dig' (Haderslev)

Mille med sangen: 'Til næste år'. (Risskov)

Toby Oby med sangen: 'YouTube' (København)

The Angels med sangen: Nu & her (Greve)

A&T med sangen: Det du gør (København)

Milo med sangen: Se mig (Kolding)

Thea og Rita med sangen: Hvis børn ku' bestemme (København)

Celina med sangen: Maskebal (Aakirkeby)

Publiceret 11 February 2018 11:45

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV