Christina Rosendahl fortæller om “Vold i kærlighedens navn”

Oplev filmen ’Vold i kærlighedens navn’, der handler om voldsramte kvinder på et krisecenter og deres forsøg på rejse sig igen. Hør efterfølgende instruktør Christina Rosendahl fortælle

’I kærlighedens navn’ er den første dokumentar, der har fået tilladelse til at filme på krisecenter Danner i København og følge personalet og beboerne i huset. Krisecentret er roligt bag de beskyttende mure, men livet for beboerne præges af et følelsesmæssigt kaos af frygt for fremtiden, sorg og en længsel efter den tabte kærlighed. Her bearbejder de deres oplevelser får opbygget deres selvtillid og får hjælp til at bryde ud af det voldelige forhold, der sendte dem på krisecenter. 33.000 kvinder bliver hvert år udsat for psykisk og fysisk partnervold, 2000 af dem kommer på krisecenter.

Følger fem kvinder

På Danner er der plads til 18 kvinder og 18 børn. Instruktør Christina Rosendahl har fulgt fem af disse kvinder tæt, der alle er vidt forskellige steder i deres liv men hver især forsøger at komme ud på den anden side og forvandle sig til friere og stærkere mennesker. Filmen er en undersøgelse af helingsprocessen efter vold, og det Christina Rosendahl ønsker at vise med sin film er, hvordan et menneske kan rejse sig efter vold samt et mål om at gøre kvindernes dilemmaer genkendelige for andre. Efter filmen vil der være mulighed for stille Christina Rosendahl spørgsmål. Det hele foregår på Stadsbiblioteket tirsdag 30. januar kl. 19. Billetter á 20 kr. kan købes på bibliotekets hjemmeside lyngbybib.dk.

Publiceret 29 January 2018 00:00

Det Grønne Område nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Det Grønne Område
SENESTE TV