Leif Sylvesters ‘Donna Grey’, som han i 2010 donerede til Sophienholm i forbindelse med hans udstilling her, er en af kommunens 50 skulpturer, der måske kommer til at optræde i en folder. Men helt sikker i en app
Leif Sylvesters ‘Donna Grey’, som han i 2010 donerede til Sophienholm i forbindelse med hans udstilling her, er en af kommunens 50 skulpturer, der måske kommer til at optræde i en folder. Men helt sikker i en app
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kultur: Folder over kommunes skulpturer bliver til app

Kultur- og fritidsudvalget har valgt ikke at optrykke den folder over kommunens 50 skulpturer, som de for et år siden selv satte gang i. Nu fortryder enkelte medlemmer beslutningen og lover at tage sagen op igen

Af Pernille Borenhoff

Kommunen råder i hvert fald over 50 skulpturer, der står frit tilgængeligt i det offentlige rum. For et års tid siden fik Kultur- og Fritidsudvalget den ide, at man ville kortlægge dem, og til det formål afsatte udvalget 45.000 kroner på budgettet i 2017.

Henning Andersen, der er manden bag den meget populære facebook-gruppe 'Kongen Lyngby i fortid og nutid' tilbød at fotografere samtlige skulpturer. Kvit og frit. Og det har han gjort. Samtidig bestilte man kunsthistoriker Eva Pohl, der tidligere blandt andet har lavet udstillinger på Sophienholm, til at beskrive hver enkelt skulptur. Også det er sket.

Det eneste, der nu mangler, er, at sende folderen i trykken. Men ved det seneste møde i Kultur- og fritidsudvalget blev det besluttet, at man hellere vil have den digitaliseret, så den er tilgængelig på en app. Derved sparer man omkostningerne til tryk.

Og det undrer blandt andre Henning Andersen.

“Jeg tror ikke, at folk ved, hvor de skal lede efter sådan en app, og jeg tror, at der er mange, der ikke får set den folder, når den kun ligger på nettet,” Henning Andersen.

Til salg på Sophienholm

Flere af skulpturerne står i parken omkring Sophienholm. Og Benedicte Bojesen havde også set frem til at, der kom en folder, som udstillingsstedet kunne tilbyde de besøgende.

“De har lige udgivet en tilsvarende på Silkeborg Bad, og den er meget flot. Folk efterspørger noget lignende her. Så jeg så gerne, at der ud over den digitale version også var en trykt. Jeg har ikke penge til det i mit budget, men jeg vil foreslå, at man udgiver den alligevel og finder pengene til det. Og så kunne vi jo sælge den for 20 eller 30 kroner pr styk her,” siger hun.

Udvalget tager det op

Formand for Kultur- og fritidsudvalget, Hanne Agersnap (SF), siger, at det var et enigt udvalgt, der besluttede at ændre den første aftale om en folder til udelukkende at være en digital app. Men hun kan samtidig godt forstå, at folk også gerne vil have en folder, de kan tage med sig, og derfor lover hun, at hun vil kigge på sagen igen.

“Beslutningen er i første omgang, at dem der vil have den i tasken, selv må printe den ud. Jeg prøvede nogle forskellige måde, om vi kunne blive enige om noget tryk. Vi kunne måske have udvalgt 30 skulpturer, for det er dyrt at trykke 50 sider. Men jeg er åben over for muligheden, at vi ved hjælp af Sophienholm kan trykke og sælge den. Andre kommuner har noget tilsvarende, som de sælger for 30 kroner, så der er da en mulighed,” siger hun.

Finn Riber Rasmussen (S), der også er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget, vil gerne tage sagen op igen.

“Vi har en stærk vane i udvalget om at tale os til rette. Jeg synes dog, set i bagklogskabens klare lys, er det er at omgå det, som vi havde stillet dem, der har arbejdet med folderen, i udsigt. Det burde da kunne lade sig gøre at finde de penge, og jeg lover, at jeg vil tage sagen op i Kultur- og Frididsudvalget ved det næste møde og se, om jeg kan ændre flertallet. Jeg er blevet klogere, og vi skulle have tænkt os bedre om,” siger Finn Riber Rasmussen.

“Vi må prioritere”

Søren P. Rasmussen (V) medlem af Kultur- og Fritidsudvalget er også åben for at få folderen i trykken.

“Vi har diskuteret det i udvalget, og selvom 20.000 kroner ikke lyder af mange penge, så er det dét for vores udvalgt. Det er et spørgsmål om prioritering, og her valgte vi at satse på den elektroniske version,” siger han.

For ham er det vigtigste at få budskabet om skulpturerne ud.

“Nu er vi nok den kommunen med den højeste gennemslagskraft i forbindelse med elektroniske løsning. Men er der et udbredt ønske om en folder, så tager jeg det til en hver tid op igen, hvis vi får nye oplysninger. Jeg har tænkt mig, at vi tager en stille og rolig snak om det. Vi har en super dygtig formand, der helt sikkert vil se på det igen,” siger Søren P. Rasmussen, der dog også understreger, at der tidligere blev taget mange foldere fra standerne på biblioteket, men at der nu ikke er mange, der bruger dem.

“Fordelen ved den elektroniske version er også, at vi let kan opdatere så den, så den altid er relevant. Så den elektroniske version kunne være med til at understøtte den fysiske,” siger Søren P. Rasmussen.

Hvornår den digitale version af folderen vil kunne ses på nettet vides endnu ikke. Men det vil være snart, lover Hanne Agersnap.

“Jeg er blevet klogere, og vi skulle have tænkt os bedre om,”

Finn Riber Rasmussen (S)

Publiceret: 17. April 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere