"Vi skal sikre en by, hvor butikker ikke skal hyre private vagtværn for at kunne åbne og lukke," siger Søren P. Rasmussen (V). Foto: Lars Schmidt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kritiserer for at skabe forbedringer

Søren P. Rasmussen er træt af at blive skudt i skoene, at han fører valgkamp, hver gang han rejser kritik af det kommunale system. Og han forstår ikke, at Simon Pihl Sørensen ikke tog fat i ham, da det frafaldne bandemedlem for år tilbage ikke fik noget u

Skyderi "Det er ikke på sin plads, at jeg - hver gang jeg forholder mig kritisk til noget, der ikke fungerer i kommunen - bliver skudt i skoene, at jeg fører valgkamp. Når jeg forholder mig kritisk til noget, er det jo netop for at få sat fokus på det og sikre forbedringer."

Det siger forhenværende borgmester og Venstres nuværende leder i kommunalbestyrelsen, Søren P. Rasmussen, ovenpå et par uger med massiv kritik af, at han efter skyderiet ved Sticks'N'Sushi stod frem og rettede kritik af kommunens og borgmester Sofia Osmanis håndtering af bandesituationen i det centrale Lyngby.

Og nu har også viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S) blandet sig i koret af kritikere af Søren P. Rasmussen.

Informerede ikke

Simon Pihl mener, at Rasmussen bruger en ulykkelig situation til politisk profilering, og han kritiserer den forhenværende borgmester for, at kommunen - i dennes borgmestertid - sad den eskalerende bandekonflikt overhørig.

"Jeg er dybt uforstående overfor Simon Pihl Sørensens kritik, men skal nok lade være at skyde ham i skoene, at han fører valgkamp," siger Søren P. Rasmussen til Det Grønne Område:

"Jeg er ked af, at Simon Pihl ikke informerede mig personligt om kontakten til det frafaldne bandemedlem, som han angiveligt fik, da jeg var borgmester. For den slags skal tages meget alvorligt. Og hvis der ikke skete noget i sagen, forstår jeg ikke, hvorfor han ikke fulgte op på noget så vigtigt? Han var trods alt viceborgmester."

En tryg kommune

Søren P. Rasmussen fortæller, at han reagerede efter skyderiet, fordi han mener, at det er vigtigt, at myndighederne arbejder sammen om at skabe en tryg kommune.

"Vi skal sikre en by, hvor butikker ikke skal hyre private vagtværn for at kunne åbne og lukke. En by, hvor butikkerne ikke kan få medarbejdere, fordi de frygter for deres sikkerhed og, hvor vi ikke har en hovedgade, hvorfra der åbentlyst sælges stoffer," siger han:

"Politiet alene kan ikke løse de udfordringer vi står med. Da jeg var borgmester, oplevede vi på et tidspunkt unge, der smed sten efter busser. Her etablerede vi et tæt samarbejde mellem kommunen, politiet og DTU for at få det stoppet," fortæller han:

"Gennem et målrettet arbejde, hvor jeg også i funktion af at være borgmester havde dialog med flere af de unge, fik vi det stoppet meget hurtigt ,så trygheden kom tilbage, og vi har ikke siden haft disse problemer."

Forebyggelse

"Jeg er meget enig i, at det forebyggende arbejde er ekstremt vigtigt. Dette var der også stor fokus på, da jeg var borgmester. Således opgraderede vi SSP-samarbejdet. Vi fik Natteravnene til kommunen. Vi igangsatte målrettet social arbejde i de boligområder, der kunne være udfordret. Vi fik aktiviteter i boblehallerne ved Lundtoftegårdsvej for de unge mennesker, der ingen lokale aktiviteter havde," fortæller Søren P. Rasmussen:

"Vi gav de boligselskaber, der ønskede det, mulighed for at få fleksibel anvisning, så de kunne tiltrække nye beboere med job og vilje til at gøre en forskel. Vi påbegyndte planlægningen af den renovering, vi ser i flere boligselskaber nu. Vi fik etableret et ungdomshus og et ungeråd, der skulle være et aktivt talerør for de unge. Vi lavede undersøgelser, der kortlægger de unges liv i kommunen og deres brug af stoffer. Vi igangsatte en renovering og udvikling af Templet, så de kunne tiltrække flere unge mennesker," siger han og slutter:

"Alle forebyggende tiltag for at sikre, at de unge havde muligheder og aktiviteter, så bander og ballade kunne vælges fra. Og det er den vej vi skal gå. Ikke kommunen eller politiet alene, men i et fællesskab, hvor vi står sammen for borgernes tryghed."

Publiceret: 07. December 2016 08:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt