Man kan opleve både nye og gamle klaverstykker af de to komponister Martin Thaning Petersen og Rune Solvang.
Man kan opleve både nye og gamle klaverstykker af de to komponister Martin Thaning Petersen og Rune Solvang.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Koncert med alternative instrumenter

Jernstænger, en æggedeler, balloner og en støvsuger er blandt de ’instrumenter’ der giver lyd til musik komponeret af Martin Thaning Petersen og Rune Solvang

Komponistforeningen Grundtonen inviterer til koncert i Stengård Kirke torsdag den 16. november kl. 19.30, hvor komponisterne Martin Thaning Petersen og Rune Solvang spiller værker, de selv har komponeret. Eksperimenterende klavermusik blandes med musik for alternative instrumenter i et stort lydunivers.

Komponistforeningen Grundtonen har eksisteret i 14 år, og det er 28. gang, at Grundtonen afholder koncert i Stengård Kirke. Alternative instrumenter er et gennemgående tema til koncerten, når man kan opleve Martin Thaning Petersens nye værk, der ganske simpelt hedder Værk for guitar og alternative instrumenter, hvor en defekt guitar blandes med lydene fra jernstænger, en æggedeler og en støvsuger. I Rune Solvangs 4. og sidste sats fra suiten Kreative zoner for klaver, trommesæt og alternative instrumenter spilles der bl.a. på træstammer, balloner og vinglas. Desuden kan man opleve både nye og gamle klaverstykker af de to komponister.

Rune Solvang er født i 1980 og gammel elev fra Gladsaxe Musikskole. Han har siden studeret på Det kgl. Danske Musikkonservatorium hos José Ribera i klaver og hos Niels Rosing-Schow i komposition, hvorfra han tog diplomeksamen i hhv. 2006 og 2008. Han har endvidere deltaget i masterclasses, og vundet en pris i Israel i 2006 for bedste udførelse af ny musik. Han fik i 2005 tildelt Ester Vagnings Mindelegat og vandt i 2006 1. pris i konservatoriets legatkonkurrence for pianister.

Martin Thaning Petersen, født i 1972, er komponist, pianist og kunstner. Han er færdiguddannet ved Musikvidenskabeligt Institut i København i 2008. Han begyndte at studere klaver og komposition i 1990, og er bl.a. blevet undervist af komponisterne Flemming Friis og Jexper Holmen, og pianisterne Aggy Skjold Rasmussen, Tonya Lemoh og Isabel Carlander. /peb

Publiceret: 13. November 2017 16:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere