Lyngby-Taarbæk Kommune har sendt ansøgning om at få lov at opstille turistoplysningsskilte ligesom det på billedet. Pengene, som skal bruges på skiltene, skulle alligevel være brugt på at fremme turismen. Foto: Polfoto
Lyngby-Taarbæk Kommune har sendt ansøgning om at få lov at opstille turistoplysningsskilte ligesom det på billedet. Pengene, som skal bruges på skiltene, skulle alligevel være brugt på at fremme turismen. Foto: Polfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kommunen vil skilte med sine seværdigheder

Kommunalbestyrelsen har besluttet at ansøge om tilladelse til at opstille skilte, som reklamerer for kommunens seværdigheder

I det kommende år kan bilister på Helsingørmotorvejen blive gjort opmærksom på de kulturelle fortræffeligheder, som Lyngby-Taarbæk Kommune kan fremvise. Det kan de, fordi kommunalbestyrelsen på kommunalbestyrelsesmødet 22. december har besluttet at sende en ansøgning til Vejdirektoratet om at få lov til at opstille turistoplysningstavle ved motorvejen for at reklamere for kommunens seværdigheder.

Vejdirektoratet gav fra 1. oktober lov til at ansøge om tilladelse til at opstille turistoplysningstavler. Hvis Lyngby-Taarbæk Kommune eller kommunens private seværdigheder ikke vil benytte sig af muligheden, kan andre kommuner søge om tilladelse til opstilling af tursitoplysningstavler langs Helsingørmotorvejen.

Finansieringen af projektet finder man med penge, som alligevel var afsat til at fremme turismen i kommunen.

"Vi har 215.000 kroner, som var sat af til, at vi sammen med andre kommuner købte en underside hos Visit Denmark. Men de andre kommuner trak sig, så vi bruger i bund og grund de penge til samme formål," siger formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget og kommunalbestyrelsesmedlem, Anne Jeremiassen (LA).

Hun mener også, at de brune turistoplysningsskilte har en genkendelighed, som når ud over de danske grænser.

"Det interessante ved disse skilte er, at det er en international standard. Så hvis for eksempel turister fra Italien ser skiltene, så selv om de ikke kan læse det, så ved de, at her er noget at se, fordi skiltene signalerer attraktioner," siger hun.

Mulighed for flash

I kommunalbestyrelsen er der delte meninger om, om sådanne skilte er hensigtsmæssige.

"Turistoplysningstavlerne påvirker måske mulige fremtidige besøgende til de nævnte seværdigheder lidt, fordi der bliver gjort opmærksom på, at seværdighederne er her. Dertil aflaster de muligvis trafikken lidt ved at dirigere besøgende i den rigtige retning," siger medlem af kommunalbestyrelsen og formand for kultur- og fritidsudvalget, Hanne Agersnap (SF), til Det Grønne Område.

"Private og statslige seværdigheder sender selv en ansøgning. Vi vil så fra kommunen være med i første ansøgningsrunde, fordi der kun kan stå en oplysningstavle per afkørsel, så vores seværdigheder ikke bliver afskåret fra muligheden for at blive flashet på motorvejen," siger hun.

Det er dog ikke alle kommunalbestyrelsesmedlemmer, der synes, at skiltene er en god idé.

"Jeg synes, at skiltene er grimme, men det er jo smag og behag. Jeg er dog også i tvivl om virkningen af dem. Jeg har spurgt, om de virker, og vi blev fortalt, at de virker vældig godt. Men det er ikke til at vide, om det giver højere besøgstal. Det har ikke været nogen hjertesag for os," siger kommunalbestyrelsesmedlem Dorete Dandanell (SF) til Det Grønne Område.

Publiceret: 28. December 2016 11:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere