Mayron George har været en konstant trussel i angrebet. Her stopper AaB’s Jores Okore ham med ulovlige midler. Til højre anes en anden af Lyngbys bedste spillere i sæsonen, Mikkel Rygaard.
Mayron George har været en konstant trussel i angrebet. Her stopper AaB’s Jores Okore ham med ulovlige midler. Til højre anes en anden af Lyngbys bedste spillere i sæsonen, Mikkel Rygaard.
Foto: Fodboldbilleder.dk
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Karakterbogen: De gode, de jævne og de lidt tynde

DGO har kigget på efterårets præstationer og givet de enkelte Lyngby-spillere karakter

Af Mikael Østergaard

Mikkel Andersen: 4

Målmanden kom på en stor opgave, da han skulle udfylde fodboldstøvlerne efter Jesper Hansen, der inden sæsonstarten blev solgt til FC Midtjylland. Mikkel Andersen kom godt fra start og har overordnet leveret en fin præstation mellem stængerne. Han reagerer hurtigt på stregen med både hænder og fødder og er stærk, når angribere kommer alene igennem til afslutning. Undervejs viste han dog svaghedstegn ude i feltet, og det gjorde, at nogle mener, at reservemålmand Andreas Larsen burde have haft chancen.

Jeppe Brandrup: 4

Den erfarne back havde et godt efterår. Jeppe Brandrup har altid haft sin styrke i det offensive spil, hvor han støder med frem med chanceskabende afleveringer eller selv afslutter. Til gengæld har han haft åbenlyse mangler i det defensive. Men ikke i denne sæson, hvor han har spillet med stort overblik, været påpasselig, haft styr på sine pasninger og ikke taget hasarderede chancer. Karakteren kunne have været højere, hvis han ikke i mange kampe havde siddet på tilskuerpladserne på grund af karantæne eller skader.

Thomas Sørensen: 2

Viceanføreren overtog anførerbindet fra Mathias Tauber, der blev ramt af en alvorlig skade, og det var tydeligt, at Thomas Sørensen savnede sin mangeårige makker i midterforsvaret. Thomas Sørensen spillede dog en fornuftig første halvdel af efterårssæsonen, men i takt med, at han hele tiden fik nye kolleger på pladsen i skikkelse af Thomas Guldborg, Hallgrímur Jonas-són, Oliver Lund og Martin Ørnskov, steg usikkerheden. Pludselig begyndte han at begå uprovokerede fejl og lave sløsede afleveringer - og kostede mål.

Michael Lumb: 7

Fin præstation af den erfarne venstre back. Michael Lumb viste højt niveau og fightervilje i samtlige kampe. Sikker i defensiven og villig til at rykke med frem og skabe overtal i angrebet. Rigtigt mange af de chanceskabende angreb kom fra hans side, og hvis man skal finde huller i osten, er det, at han lige manglede den uventede aflevering, der kunne splitte forsvaret ad.

Hallgrímur Jonassón: 2

Den islandske forsvarsspiller fik chancen, da Mathias Tauber blev skadet, men nåede ikke op på samme niveau. Hallgrímur Jonassón kæmpede som en ægte viking, men viste undervejs svagheder i sin boldomgang, og det betød, at han ryg ud og ind af holdet.

Martin Ørnskov: 2

Veteranen har altid gået forrest i kampen og været sikkerheden selv. En mand, man kunne stole på. Men i denne sæson har det knebet med at følge med i tempoet, og faktisk har han været bedst i de kampe, hvor han spillede i midterforsvaret. På midtbanen er han ofte blevet overløbet, og afleveringerne har været upræcise. Og han er ikke længere den spiller, der med sit overblik kan slå en aflevering, der afgør en kamp.

Jesper Christjansen: 7

En fighter af Guds nåde, der aldrig giver op, men kæmper ufortrødent videre, uanset hvor sort det ser ud. Han er måske ikke en teknisk åbenbaring, men hans værdi for holdet er enorm. Det så man især i de kampe, hvor han var skadet eller i karantæne. 'Jelle' fylder enormt meget på midtbanen og har overskud til både at støde med frem i feltet og nå tilbage i forsvaret, når det går den anden vej.

Mikkel Rygaard: 10

Det blev også i år til en stor præstation af Lyngbys 10'er, der bandt holdet sammen og var oplægsholder til de fleste chanceskabende angreb. Det uberegnelige venstreben drev mange modstandere til fortvivlelse, og hans frispark gav vigtige mål. Stort løbepensum, finurlige driblinger og geniale afleveringer fuldendte præstationen. At han i enkelte opgør faldt lidt ud af kampen sletter ikke indtrykket af en helstøbt indsats.

Lasse Fosgaard: 2

Duracell-batteriet løb heller ikke i denne sæson fladt, men i modsætning til tidligere år skabte Lasse Fosgaard for lidt på højrekanten. Han var ikke dygtig nok til at skabe overtalssituationer, og hans afleveringer ind foran mål var for nemme at forudse for modstanderne. Han arbejdede som altid stenhårdt og var tro mod spilkonceptet, men en trussel blev han aldrig. Skal han have succes igen, bliver det som højre back.

Bror Blume: 4

En meget stabil præstation af den elegante kantspiller, der er i konstant udvikling i den rigtige retning. Bror Blume arbejdede utrætteligt og leverede et højt bundniveau, men var på den anden side ikke den spiller, der kunne afgøre en kamp. Og det trækker også fra i det samlede billede, at han scorer for få mål. Han kom til en del chancer, men træfsikkerheden manglede. Men som supplement til Mikkel Rygaard var han en vigtig brik.

David Boysen: 4

David Boysen er netop skiftet til israelsk fodbold, og Lyngby kommer til at savne ham. Med sit speed, sine driblinger og sine ryk var David Boysen manden, der kunne bringe et helt forsvar på glatis, og som straffesparkskytte var han sikkerheden selv. Omvendt trækker det ned, at han i visse kampe forsvandt ud af billedet og ikke havde fightervilje til at kæmpe sig tilbage. Men det er en vital spiller, der har forladt klubben.

Mayron George: 10

Ja, han er lidt doven. Ja, han laver for mange unødvendige frispark. Og ja, han står for meget offside. Men lejesvenden fra FC Randers kunne lave mål. Med sit formidable antrit, imponerende fysik og styrke i luftrummet skabte han plads ikke kun til sig selv, men også til holdkammeraterne. Mayron George viste sig efter en lidt famlende start at være en god investering for Lyngby, der uden hans målnæse ville have ligget helt i bunden af Superligaen.

Jeppe Kjær: 2

Sidste sæsons topscorer har endnu ikke scoret for Lyngby i Superligaen, men har bestemt heller ikke fået optimale betingelser for at vise sine evner. Med tilgangen af Mayron George blev Jette Kjær henvist til udskiftningsbænken, og når der skulle findes nyt blod i forreste linje, blev Kim Ojo ofte foretrukket. Derfor blev Jeppe Kjær mest sendt på banen 10 minutter før tid for at vende en kamp, og det er svært at præstere på så kort tid. Men der er jo nok en grund til, at han er forvist til andet geled.

Oliver Lund: 4

Oliver Lund blev inden sæsonstarten hentet i OB og startede fornuftigt, både som back og midterforsvarer. Men som sæsonen skred frem, faldt han i niveau. Og mod slutningen gik det helt galt mod Randers, hvor han med en hovedløs aflevering sendte jyderne på sejrskurs. Som straf blev han taget ud i pausen. 4-tallet er måske i overkanten.

Kim Ojo: 2

Den store nigerianer imponerede ikke i sine første kampe, og da Mayron George kom til, blev han fortrængt til bænken og reserveholdet. Han nåede dog at sætte et positivt aftryk med sit mål mod Brøndby, hvor han først afdriblede målmand Frederik Rønnow og dernæst tre forsvarsspillere, inden han trillede bolden i det tomme mål. Men generelt er han ikke dygtig nok i spillet ved jorden og har svært ved at styre sine lange ben.

Bænkevarmerne

En række spillere kan ikke bedømmes, da de spillede få kampe.

Casper Højer Nielsen måtte finde sig i at stå i skyggen af Michael Lumb, men gjorde det godt de gange, han fik chancen, og fik bevist, at han også kan udfylde rollen som midterforsvarer.

Thomas Guldborg Christensen var voldsomt plaget af skader, men blev klar og fik nogle kampe i det sene efterår. Præstationen er godkendt, men efterfølgende har Thomas Guldborg valgt at lægge støvlerne på hylden.

Mathias Hebo, hentet i Fredericia, var David Nielsens førstevalg i sæsonstarten, men overbeviste ikke og endte på bænken.

Arbejdsomme Kristoffer Larsen var en anden spiller, der mistede sin plads i startopstillingen og måtte nøjes med rollen som indskifter, der blev sendt på banen i det sidste kvarter.

Og Herolind Shala nåede ikke at overbevise publikum om, at han er et godt køb.

Publiceret: 02. Januar 2018 20:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt