Jacqueline Fluri (billedet) skrev læserbrevet 'En stressende trafikoplevelse' om trafikken i Lyngby Hovedgade, som var i sidste uges udgave af Det Grønne Område. Foto: Mikkel Brøgger Petersen
Jacqueline Fluri (billedet) skrev læserbrevet 'En stressende trafikoplevelse' om trafikken i Lyngby Hovedgade, som var i sidste uges udgave af Det Grønne Område. Foto: Mikkel Brøgger Petersen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kaos: Trafikkludder i hovedgaden

Trafikken i Lyngby Hovedgade får folk til at holde sig fra midtbyen. Letbanearbejdet vil betyde, at den nuværende situation nærmest er kommet for at blive, siger formand for teknik- og miljøudvalg

Som cyklist på vej gennem Lyngby Hovedgade i myldretiden står man over for et valg.

Man kan forblive på dydens meget smalle cykelsti klemt ind mellem parkerede og kørende biler.

Man kan køre op på fortovet til gene for de gående.

Eller man kan tage sin plads på vejen og gøre det svært for bilisterne at komme forbi.

Én af dem, som har oplevet den til tider hektiske trafik, er Jacqueline Fluri. Hun skrev i sidste uges udgave af Det Grønne Område om sin ”stressende oplevelse” i Lyngby Hovedgade. Det Grønne Område inviterede hende derfor en tur ned ad Lyngby Hovedgade til en snak om trafikken.

”Man sidder fast i trafikken, for man kan hverken komme frem eller tilbage. Al arealet bliver benyttet af trafikken. De stærke bilister trykker cyklisterne, som så igen krydser linjen mellem at være på vejen og fortovet. Og så går det ud over fodgængerne,” siger hun, men medgiver, at arbejdet med at grave fjernvarme ned ved Toftebæksvej er med til midlertidig at forværre trafiksituation.

Læs Jacqueline Fluris læserbrev her.

Kaotisk

Anne-Mette Markussen har haft lignende oplevelser.

”Det er kaotisk med alt for mange biler. Der er ingen respekt for hverken cyklister, biler eller fodgængere. Jeg cykler igennem hovedgaden hver dag. Man har prøvet at lave en cykelsti, men det fungerer jo ikke. Jeg læste, at der er supercykelsti gennem Lyngby, men det er bare brosten, der er lavet flade,” siger hun og fortæller, at hun er begyndt at vælge Lyngby fra.

”Det er nemmere at tage til Holte, for der er ingen kø for at komme hen at handle, og jeg skal heller ikke betale for at parkere,” siger Anne-Mette Markussen, som har veninder uden for kommunen, der også vælger Lyngby fra.

”Jeg har veninder, der bor i Veksø og Stenløse, som ikke kører til Lyngby længere på grund af trafikken og manglende parkering i weekenderne,” fortæller hun.

Ikke til at komme udenom

Formand for teknik- og miljøudvalget, Mette Schmidt-Olsen (K), kalder det ”rigtig uheldigt”, at trafikanter i Lyngby Hovedgade oplever denne slags problemer.

Hun påpeger dog, at kommunen forsøger at gøre, hvad man kan for at undgå problemer. Men det er svært at gøre noget, når der skal lægges fjernvarme.

”Det er klart, at det skaber udfordringer for trafikken, når vi skal spærre af. Men det er en situation, som det ikke er til at komme udenom. Vi skal have etableret fjernvarme, og det kan ikke gøres uden at grave i jorden. Desuden ved Vestforbrændingen ikke, hvad de støder på, når de graver, så det er svært at give præcise anvisninger,” siger Mette Schmidt-Olsen.

Hun fortæller dog, at gravearbejdet på Toftebæksvej forventes færdigt til maj, men at der er sandsynlighed for, at det bliver før færdigt.

Kommunen har på nuværende heller ingen planer om at lave ændringer i Lyngby Hovedgade.

" Ingen drøftelser om ændringer lige nu. Det seneste, der har været om hovedgaden, har været at ændre i brostensbelægningen til gavn for cyklisterne. Ellers er der ikke aktuelle planer," siger hun.

Vænne sig til det

Trængslerne for trafikanterne slutter dog ikke nødvendigvis af den grund, for i slutningen af året venter muligvis næste etape. Som det ser ud nu, starter letbanebyggeriet nemlig til den tid. Derfor kan en forbedret trafikal situation i Lyngby Hovedgade have lange udsigter.

”Hvis det bliver aktuelt med letbanen, så bliver den nuværende trafikale situation nærmest noget, vi bliver nødt til at vænne os til,” siger hun.

Publiceret: 15. Februar 2017 11:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt