Askou//Andersen
Askou//Andersen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kammermusik med udsigt

Nyt, gammelt, lånt og blåt på Elleslettegård

Med udsigt over marker og græssende heste er der både noget for ørerne og øjnene, når Duo Askou//Andersen, violinisten Christine Pryn og cellisten Carl-Oscar Østerlind optræder 10. august i salen over Elleslettegårds blomsterværksted. Koncerten er den anden i serien “Violin+”, der sætter fokus på violinens mange muligheder.

Man skulle næsten tro, at der var tale om en bryllupsmesse, for programmet byder både på nyt, gammelt, lånt og blåt.

Du behøver dog ikke at gå i giftetanker for at nyde koncerten, som violinist Hanne Askou og accordeonist Frode Andersen indleder med det “gamle” - Händels populære sonate i F-dur.

De to musikere har dannet duo i syv år og spiller årligt 40-50 koncerter over hele landet.

Rudersdal Sommerkoncerter markerer 100-året for Den Russiske Revolution med et russisk tema. Det “lånte” element i programmet er musik af to russiske komponister. Stravinsky lånte temaer af barokkomponisten Pergolesi, da han skrev musik til balletten Pulcinella.

Årets udenlandske festivalkomponist, Lera Auerbach, har også hentet inspiration i barokken til sine Tre Danse i Gammel Stil for violin og cello.

To af Danmarks anerkendte strygere, Christine Pryn og Carl-Oscar Østerlind, står for det “nye” med musik af endnu en russisk mester, Sofia Gubaidulina. Duoen “Freue Dich!” er inspireret af det religiøse og spirituelle.

Tilbage i Danmark udgør Bo Gunges “12 Studies - on blue scale tones and intervals” det “blå”.

Alle fire musikere forenes i slutnummeret, “Bagateller”, som Dvoraks komponerede til en ven, der holdt små koncerter i sit hjem.

Billetter sælges via billetlugen.dk eller ved indgangen.

Hvad: Duo Askou//Andersen, Christine Pryn og Carl-Oscar Østerlind spiller musik af Händel, Auerbach, Dvorak, Stravinsky m.fl.

Hvor Elleslettegård, Ellesvinget 4, 2950 Vedbæk

Hvornår: 10. august kl. 19.30

Carl-Oscar Østerlind
Carl-Oscar Østerlind

Publiceret: 09. August 2017 14:11

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt