Her kom der godt nok uorden i frisuren, da Mette Bejder forsøgte at trænge igennem FC Midtjyllands kompakte forsvar.
Her kom der godt nok uorden i frisuren, da Mette Bejder forsøgte at trænge igennem FC Midtjyllands kompakte forsvar.
Foto: Henrik Fritt- Rasmussen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jysk stormvejr: Lyngby blev løbet over ende

FC Midtjylland vandt pokalkampen 34-15

Af Mikael Østergaard
Der var mange nye ansigter på Lyngbys hold i 1/8-finalen i Santander Cup mod FC Midtjylland. Væk er kanonkongerne Simone Spur og Nicole Leonhardt samt Emilie Jacobsen, og de er afløst af de tidligere Virum-Sorgenfri-spillere Anne Fahrendorff. Ine Oldeide og Mia Egede Rasmussen samt Ronja Johansen (København Håndbold), Unna Lysholm Nielsen (Team Amager), Caroline Skipper (Ajax), Frida Blohm, (SønderjyskE) samt målvogteren Astrid Jakobsen (Bjerringbro).

Det startede lovende med Mette Bejders scoring til 1-0, og de 250 tilskuere, der skabte en fin stemning i Lyngbyhallen, anede sensationen.

Men så var ballet forbi. Gæsterne kom foran 5-1 og så sig ikke siden tilbage. Lyngby blev løbet fuldstændigt over ende af FC Midtjyllands stormtropper. Over halvdelen af jydernes mål i første halvleg blev scoret på hurtige kontraløb, og man undrede sig over, at Lyngbys nye cheftræner, Claus Kuno, ikke forsøgte sig med en taktisk disposition. Eksempelvis ved at beordre Louise Pettersson langt frem på banen for at opfange de lange afleveringer eller lade en Lyngby-spiller med hurtige fødder agere agterlanterne.

Heldigvis satte FCM’s cheftræner, Kristian Kristensen, udskiftningsbænken på banen i slutningen af halvlegen, og da samtidig Louise Pettersson efter en svag start spillede sig op i målet, var gæsterne kun foran 19-7 ved pausen.

I anden halvleg fortsatte jydernes velsmurte angrebsmaskine med at rive Lyngbys forsvar fra hinanden, og det hele sluttede med en sejr på 34-15 til FC Midtjylland. At sejren ikke blev større må tilskrives Astrid Jacobsen, der kom på mål fra halvlegens start. Den tidligere Bjerringbro-målmand havde flere store redninger, men måtte forlade målet 10 minutter før tid, efter at hun for anden gang var sendt til tælling med en bold lige i ansigtet. Efter kampen blev hun kåret til Lyngbys bedste spiller for sine redninger - og mod.

Hjemmeholdets bedste var nytilkomne Ronja Johansen med fem flotte mål, ligesom også Anne Fahrendorff var en snu måltyv. Hun er dog tydeligvis endnu ikke i topform og tabte pusten i anden halvleg.

I øvrigt var det betænkeligt, at Lyngby ikke scorede et eneste mål fra fløjen eller stregen.

Lyngby: Ronja Johansen 5, Mette Bejder 4, Anne Fahrendorff 3, Sofie Christensen 2 (begge på straffekast) og Unna Lysholm Nielsen 1.

Ronja Johansen fik en fin debut for Lyngby med fem fuldtræffere. Foto: Henrik Fritt-Rasmussen
Ronja Johansen fik en fin debut for Lyngby med fem fuldtræffere. Foto: Henrik Fritt-Rasmussen
Publiceret: 24. August 2017 23:15

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere