A.P. Møller Fonden har betinget sig, at Lindegaardens centrale position i Bondebyen styrkes.
A.P. Møller Fonden har betinget sig, at Lindegaardens centrale position i Bondebyen styrkes.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jublen vil ingen ende tage: Sådan er Lindegaarden blevet reddet

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Mølles Fond til Almene Formaal donerer 12 mio. kroner til kulturstedet Lindegaarden i Bondebyen.

Jublen vil ingen ende tage: Lindegaarden er reddet. A.P. Møllers Fond har doneret hele 12 mio. kroner til den udvendige restaurering af gården, som nu synes sikret for eftertiden som et vartegn for det fine bymiljø i Bondebyen - og ikke mindst som ramme om mange forskellige kulturelle aktiviteter i fremtiden.

”Juleaften faldt tidligt i år”, siger tidligere borgmester, Rolf Aagaard-Svendsen, som er formand for Fonden Kulturstedet Lindegaarden, og som i sidste uge fik overrakt bevillingsbrevet på et møde hos A.P. Møller Fonden:

”Vi er utrolig taknemmelige og begejstrede over, at flere års arbejde nu har båret frugt, og det er en enorm opmuntring for alle de frivillige, der har brugt tusindvis af timer på, at vi er nået hertil.”

Noget af det største

De frivillige er organiseret i Kulturstedet Lindegaardens Venneforening, hvis formand, Jytte Kløve, siger:

”Det her er noget af det største, jeg har været med til. Når man har visioner og brænder for en sag, og tingene så lykkes, så kan man kun være taknemmelig. Tak til de utrættelige frivillige, der altid stiller op, når der er brug for dem. Uden jer var det aldrig lykkedes.”

Også i Bondebylauget er der glæde og lettelse at spore. Og ikke mindst taknemmelighed. Formand Niels Friderichsen siger:

“Til alle, der gennem mange år har støttet Lindegaarden og ideen bag dens genoprettelse og omskabelse til kultursted, vil vi fra Bondebylaugets side gerne sige tak, fordi I troede på os og har hjulpet os. De 12 mio. kroner fra A P Møllers Fond betyder nu, at gården er reddet for fremtiden i dens autentiske skikkelse.”

”Der har været mange udfordringer undervejs, og jeg må indrømme, at jeg nogen gange har tvivlet på, om jeg skulle opleve, at Lindegaarden blev bevaret med sin autentiske udformning, som en rigtig gård. Jeg er derfor dybt taknemmelig over donationen fra A.P. Møller Fonden,” siger Niels Friderichsen.

”Arbejdet er naturligvis ikke overstået med, at vi har modtaget denne donation. Det begynder for alvor nu, hvor restaureringsprojektet skal detailprojekteres, og der skal skabes en professionel organisation for byggeprojektet”, siger Rolf Aagaard-Svendsen:

”Det er et ønske fra A.P. Møller Fonden, at Lindegaardens centrale position i Bondebyen styrkes, og at en udvendig restaurering bliver gennemført håndværksmæssigt, som om gården havde været fredet. Derved sikres det, at det enestående kulturmiljø bevares.”

Bevarelsen

Lindegaarden er en firlænget stråtækt gård, som ligger centralt i Bondebyen ved det gadekær, som snart bliver reetableret.

I starten af 10’erne besluttede Lyngby-Taarbæk Kommune at sælge gården. Men med Bondebylaugets stifter, Niels Friderichsen, i spidsen blev en Støtteforening dannet for bevarelse, istandsættelse og indretning af Lindegaarden som kultursted.

Efter forhandlinger med Lyngby-Taarbæk Kommune blev gården derefter sat til salg for et symbolsk beløb med den klausul, at Lindegaarden skulle omdannes til et kultursted og nænsomt restaureres.

Den nydannede fond, Kulturstedet Lindegaarden, var eneste byder, og den 1. juli 2013 overtog man Lindegaarden fra Lyngby-Taarbæk Kommune.

Publiceret: 08. November 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere