edf
edf
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ingeniører på charmeoffensiv

20 gymnasieelever fra Lyngby gymnasium blev lidt klogere på, hvad man arbejder med som ingeniør, da de besøgte teknologivirksomheden Huawei

uddannelse En flok unge gymnasieelever fra Lyngby fik den 10. november en bedre fornemmelse af, hvad det vil sige at læse til og arbejde som ingeniør. Kampagnen Engineer the Future giver unge, der står overfor snart at skulle vælge et universitet og et studie, mulighed for at besøge forskellige virksomheder, herunder Huawei, og høre nærmere om, hvad man laver, når man er ingeniør, hvordan ens hverdag ser ud og hvilke muligheder man har inden for forskellige typer af virksomheder.

Indblik i en ukendt verden

For eleverne, der mest et vant til at sidde på skolebænken er virksomhedsbesøgene en kærkommen mulighed for at få et indblik i en verden, som ellers er helt ukendt for dem.

”Det har været rigtig spændende at være ude og besøge Huawei. Før vidste jeg ikke helt, hvad det vil sige at være ingeniør. Jeg gik rundt med en tanke om, at det kun handlede om matematik og at samle nogle maskiner, men besøget her har vist, at det handler om meget mere end det,” siger Ana Trifkovic Koprivica, fra Lyngby Gymnasium, der bakkes op af sin klassekammerat Suhha Amer:

”Det har været super fedt. Og det har været virkelig godt at høre, hvordan en ingeniør arbejder. Som en der selv tænker på at bevæge sig i den retning, er det godt at se, hvordan man arbejder efter at man bliver uddannet.”

Huawei håber på, at de kan være med til at præge flere unge til at blive ingeniører.
Huawei håber på, at de kan være med til at præge flere unge til at blive ingeniører.

Fremtidens vækst

Hos Huawei håber man, at dagen har kunnet inspirere de unge til at forfølge en ingeniørkarriere inden for det teknologiske felt. Ifølge Huaweis danske kommunikationsdirektør, Signe Wagner, er det vigtigt både for den danske og europæiske konkurrenceevne:

”Huawei er bare én af mange virksomheder i Danmark og hele Europa for den sags skyld, som står over for at skulle ansætte mange ingeniører i de kommende år. Og hvis ikke vi kan uddanne nok ingeniører inden for især IKT og IT, så kommer det til at gå ud over vores vækst og konkurrenceevne både regionalt og globalt,” siger Signe Wagner./sig

edf
edf
Publiceret: 25. November 2016 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere