Åbent Entreprenørskab hedder initiativet, som Industriens Fond støtter med 35 mio. kr.
Åbent Entreprenørskab hedder initiativet, som Industriens Fond støtter med 35 mio. kr.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Industriens Fond støtter DTU

Fire universiteter får penge til at øge kommercialiseringen af forskningen

Af Pernille Borenhoff

Fire danske universiteter – heriblandt Danmarks Tekniske Universitet – er gået sammen om at øge kommercialiseringen af universiteternes forskning. Målet er, at den offentlige forskning i højere grad munder ud i nye produkter og nye spinout-virksomheder.

Initiativet: 'Åbent Entreprenørskab' er støttet med 35 mio. kroner af Industriens Fond og bygger blandt andet på erfaringer fra Californien.

En af hjørnestenene er, at der oprettes en selvstændig forretningsenhed på hver af de fire universiteter, Danmarks Tekniske Universitet, IT-Universitetet, Aalborg Universitet og Aarhus Universitet. De fire forretningsenheder placeres fysisk på universiteterne.

”Mennesker og relationer er vigtige, når man skal bygge bro mellem viden og erhverv. At omdanne forskningen til kommercielle succeser kræver derfor, at de rigtige mennesker involveres.

Erfaringer peger på, at succesen bedst opnås ved at kommercialisere forskningen under ledelse af eksterne iværksættere med markedskendskab og erfaring inden for virksomhedsdrift i stedet for at lade forskningen forlade universitetet under ledelse af en professor eller en anden forsker.

Med inspiration fra Californien tager vi nu en masse typer af aktiviteter med hjem og implementerer dem i en dansk kontekst, og på den måde kan vi accelerere kommercialiseringen af forskningen herhjemme,” siger Jes Broeng, der er tilknyttet DTU Fotonik på Danmarks Tekniske Universitet og dér beskæftiger sig med innovation og entreprenørskab.

I første omgang er fire universiteter med i Åbent Entreprenørskab, men såfremt resultaterne er positive, så kan metoden bredes ud til at omfatte flere danske forskningsinstitutioner.

Publiceret: 16. April 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere