Arkivfoto
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Højskoledage på Lyngby-Taarbæks plejecentre

Musik, minder og samvær på højskoledage i marts

I den sidste uge af forårets første måned vil alle Lyngby-Taarbæk Kommunes plejecentre genlyde af musik og højskolestemning.

27.-31. marts inviteres beboere og brugere af plejecentrenes aktivitetscentre til en festlig højskoleuge. Højskoledagene foregår på alle kommunens plejecentre.

Social- og sundhedsudvalget står bag initiativet. Formand for social- og sundhedsudvalget, Bodil Kornbek (S), siger:

”Jeg ser meget frem til højskoleugen på kommunens plejecentre. Højskoletanken er en skøn dansk tradition, som byder på ny viden, kultur, og socialt fællesskab. De fleste af vores beboere og brugere har ikke længere mulighed for at komme på ferie eller højskoleophold – så må højskolen komme til dem. Højskolen er et tilbud til de som kan og har lyst.” 

Højskoledagene er tilrettelagt og afholdes i samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk Kommune og seniorhøjskolen Tisvilde Højskole.  

Musik som fælles tema

Musik bringer glæde og minder frem, derfor er musik omdrejningspunktet for dagene.

Assisterende tværgående områdeleder, Charlotte Herbert, fortæller:

”Højskoleugen bliver en blanding af optræden, fællessang og musikalske foredrag. Aktiviteterne er tilrettelagt, så der er oplevelser for alle – også de af vores beboere, der er ramt af demens. Ugen vil bl.a. byde på morgensang på afdelingerne, hvor en korsanger vil synge for og fortælle om de udvalgte sange. Om eftermiddagene vil der være koncerter og foredrag i cafeerne og dagligstuerne, f.eks. vil visesangeren Erik Grip fortælle og synge om eksistens og kærlighed, der vil være foredrag og musik om Edith Piaf, besøg af svingorkestrets Katja og Katjazzerne, som spiller danske og amerikanske filmmelodier, og musikeren Henry O’Connor kommer og spiller irsk folkemusik suppleret med anekdoter fra Irland.” 

Tur til Tisvilde Højskole

4. april og 5. april er der så mulighed for at opleve højskolestemning på Tisvilde Højskole. Beboere, som har lyst og overskud til en dag på højskole, har mulighed for at melde sig på en af de to dage.

Programmet indeholder bustur til Tisvilde, introduktion til højskolen, en frokost og et foredrag ved kulturforsker Anne Leonora Blaakilde om husmoderfortællinger.  

Højskoledagene på plejecentrene og Tisvilde Højskole er finansieret af Værdighedsmilliarden og derfor gratis for deltagerne.

Publiceret: 20. Marts 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere