Per Nygaard (tv) er uddannet cand.merc. og har drevet egen virksomhed i otte år, inden han blev tilknyttet Væksthuset for fem år siden. Hans Christian Bjerre Andersen (th) er uddannet cand.merc.dat og har været tilknyttet Væksthuset i tre år.
Per Nygaard (tv) er uddannet cand.merc. og har drevet egen virksomhed i otte år, inden han blev tilknyttet Væksthuset for fem år siden. Hans Christian Bjerre Andersen (th) er uddannet cand.merc.dat og har været tilknyttet Væksthuset i tre år.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hjælp til lokale virksomheder med ønske om vokseværk

Lyngby-Taarbæk Vidensby har etableret et unikt samarbejde med Væksthus Hovedstadsregionen. Formålet er at tilbyde lokale virksomheder gratis rådgivning og sparring i nærområdet

”Der er mange vækstorienterede virksomheder i Lyngby-Taarbæk, og det giver mening at være dér, hvor virksomhederne er”, siger Hans Christian Bjerre Andersen. Han er konsulent i Væksthus Hovedstadsregionen og er netop blevet udstationeret til Vidensby-sekretariatet i forskerparken Scion DTU for rent fysisk at komme tættere på de mange lokale virksomheder i Lyngby-Taarbæk, der har et vækstpotentiale.

”Når vi er til stede lokalt, forstår vi bedre de udfordringer og barrierer, de lokale virksomheder står overfor. Det gør det også lettere for virksomhederne, for det betyder, at de altid kan komme forbi til en uformel snak eller aftale et møde på mere fleksible vilkår”, siger Hans Christian Bjerre Andersen.

Vækst i Lyngby

Hvert år arbejder Væksthus Hovedstadsregionen med flere end 1.000 virksomheder inden for alle brancher, lige fra autoophug til it og tele. Det vigtigste er, at virksomheden har et vækstpotentiale og ikke mindst en vækstambition. Virksomheden skal med andre ord være kommet i gang og have nogle kunder. Da alle virksomheder er forskellige, tilbyder Væksthuset både gratis individuel rådgivning og fastlagte forløb, der er tilrettelagt i forhold til branche og udfordring.

Væksthuset har allerede samarbejdet med en række virksomheder i Lyngby-Taarbæk, herunder InformationWorker, ICEpower og Aboutmobile. Sidstnævnte deltog i et såkaldt ”Born Global” forløb, der er tilbud til virksomheder, der er klar til at øge produktion og afsætning af et eksisterende produkt.

Et andet eksempel på et Væksthusforløb er ”GrowBizz”, hvor Væksthuset sammen med blandt andre Eksportrådet hjælper virksomhederne med eksporten til de nære markeder eksempelvis tyskland, der traditionelt er Danmarks største eksportmarkeder.

En unik mulighed

Per Nygaard er en af de andre væksthuskonsulenter, som virksomhederne i Lyngby kan trække på. For ham handler aftalen mellem Vidensbyen og Væksthuset ikke kun om nærhed, men også om synlighed.

”Det kan godt være svært at navigere i det offentlige erhvervsfremmesystem. Jeg tror, at mange hurtigt mister overblikket, og derfor opgiver at søge den rådgivning, de ønsker og har brug for. Derfor er det vigtigt, at vi er synlige i nærområdet. Vi kan se, at “vores” virksomheder vokser mere end de virksomheder, som ikke tager fat i os. Derfor håber jeg selvfølgelig, at Lyngbys virksomheder vil udnytte denne unikke mulighed,” siger væksthuskonsulent Per Nygaard.

Publiceret: 21. Januar 2014 17:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere