Arkivfoto
Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hjælp til alle i it-cafeen: "Jeg fik hjælp af en sød ung kvinde, og hun lærte mig rigtig mange ting"

Esther Søndergaard og Marie Larsen var overbeviste om, at de var de eneste, der havde behov for hjælp til at finde ud af smartphone og tablet. Men de blev klogere

Tekst og foto: RustenborgHuset
Det var med blandede følelser, at 88-årige Esther Søndergaard tog mod til sig og første gang mødte op i it-cafeen på Stadsbiblioteket. ”Jeg indrømmer gerne, at jeg var nervøs for, at de, der skulle hjælpe mig, ikke havde forståelse for, hvor hjælpeløs jeg i grunden følte mig,” fortæller Esther, der har brugt sit arbejdsliv på at lære fra sig på Kongevejens Skole i Virum.

Egentlig var det hendes datter, der længe havde forsøgt at overtale hende til at få en mobiltelefon og en tablet med forsikringer om alle de fordele og muligheder, det ville åbne op for.

”Jeg fik hjælp af en sød ung kvinde, og hun lærte mig rigtig mange ting,” siger Esther og tilføjer, at den første, hun mødte på vej ind i Stadsbiblioteket, var Anne Marie Larsen, 80, som hun kendte perifert fra rækkehusbebyggelsen i Virum, hvor de begge bor.

Siden har de to damer fulgtes ad, når nye spørgsmål pressede sig på, og på den måde har it-cafeen også medvirket til at udvide bekendtskabet. De har mødtes privat og har ved fælles hjælp løst deres it-problemer.

Anne Marie fortæller, at hendes første besøg i it-cafeen skyldes, at hun havde fået en smartphone. Hun havde selv fundet ud af at besvare en sms-besked, men det med at oprette én var langt mere kompliceret.

”Jeg ringede til kommunen og spurgte, om der fandtes et tilbud og blev henvist til it-cafeen på Stadsbiblioteket, og da den frivillige underviser fik lært mig at oprette en sms, var det jo nemt,” siger Anne Marie.

Undervisningen varetages af frivillige, der er udstyret med en god portion tid, tålmodighed og humor.

FAKTABOKS

It-cafeen finde man på 1. sal, Stadsbiblioteket

Alle er velkomne til at søge råd og vejledning torsdage kl. 13-15.

Tilbuddet er et samarbejde mellem Stadsbiblioteket og RustenborgHuset – Samvær & Aktiviteter for Seniorer.

Arbejdet udføres af frivillige og personale fra begge huse

Publiceret: 13. Oktober 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt