Billedet er en skitse, som ikke viser det endelige projekt.
Billedet er en skitse, som ikke viser det endelige projekt.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Hempel udvider og bygger campus

Hempel har købt stor grund på Lundtoftegårdsvej af kommunen og vil opføre kontorhus og testcenter. Før byggeriet kan sættes i gang, skal der dog vedtages en lokalplan

Malinggiganten Hempel udvider sine aktiviteter i Lyngby. Således har den mere end 5.000 medarbejdere store virksomhed købt en stor grund på Traceet Nord af Lyngby-Taarbæk Kommune.

Grunden, som ligger mellem Lundtoftegårdsvej og Helsingørmotorvejen lige over for Hempels eksisterende hovedsæde, er på 12.000 kvadratmeter

Tanken er, at Hempel gerne så hurtigt som muligt opfører et kontorhus og et testcenter på rundt regnet 11.000 etagemeter på den nordlige del af grunden.

Først skal der dog vedtages en lokalplan.

Borgmester Sofia Osmani (K) er glad for handlen, for den vil bringe flere arbejdspladser til byen, siger hun i en pressemeddelelse:

“Jeg er glad for, at Hempel køber grunden, så de kan udvikle deres aktiviteter i kommunen. Samtidig er det også positivt, at virksomhedens projekt har en betydelig mindre bygningsvolumen, end der oprindeligt var mulighed for på arealerne. Det giver muligheder for en bedre harmoni med omgivelserne,” siger hun - og fortsætter:

“Hempel kommer til at øge antallet af vidensarbejdspladser og understøtte vidensbyens målsætninger, hvilket er centralt for den erhvervsudvikling, vi ønsker i kommunen.”

Viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S), der tillige er formand for byplanudvalget, tilføjer ifølge pressemeddelelsen:

“Det er en utroligt god nyhed, at Hempel vil bygge ud. Det betyder flere gode arbejdspladser i Lyngby og Vidensbyen”.

Hempel Campus

Ifølge pressemeddelelsen planlægger Hempel at anvende de kommende bygninger til et administrations- og forskningscenter indenfor produktions- og miljøteknologi.

Det forventes, at der vil blive beskæftiget cirka 200 ansatte, hvoraf en fjerdedel vil være udenlandske forskere.

Nærheden til DTU og målsætningerne i vidensbyen er centrale for Hempels kommende planer i Lyngby-Taarbæk.

Det siger Hempel A/S' administrerende direktør, CEO (Chief Executive Officer, red.), Henrik Andersen, i pressemeddelelsen:

“Købet af den nye grund i Vidensbyen giver os mulighed for at bygge Hempel Campus. Et element i vores vækststrategi er at fokusere på og investere i innovation, viden, ny teknologi, forskning og samarbejde med førende universiteter og forskere. Som en global virksomhed med en ambitiøs vækststrategi er det vigtigt at sikre langsigtet vækst og udvikling, men også at udvikle fremtidens produkter og services. Med Hempel Campus investerer vi i vores fremtid.”

FAKTA

Hempel er en markedsførende malingsleverandør inden for segmenterne marine, industri, dekorativ, container og yacht (Hempel.dk)

En campus er traditionelt set en betegnelse for et sammenhængende universitetsområde eller college, der ofte inkluderer biblioteker, auditorier og opholdsområder (Wikipedia)

Publiceret: 09. Januar 2018 07:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt