"Når først beslutningen er truffet, skal der ikke herske tvivl om, at det er min opgave som borgmester at føre beslutningen ud i livet," sagde borgmester Sofia Osmani (Foto fra kommunens hjemmeside)
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Helt udramatisk vedtagelse af letbanen torsdag aften

Konservative blev nedstemt af de øvrige partier, da man ønskede at udsætte behandlingen af sagen om letbanen til 22. februar - og også i afstemningen om letbanen

Der var ingen dramatik overhovedet, og det tog kun en lille time, før kommunalbestyrelsen i Lyngby torsdag aften havde sagt sagt ja til letbanen. Et flertal i kommunalbestyrelsen uden om Konservative vel at mærke.

Der blev aldrig nogen egentlig debat. Heller ikke, da Konservative til at starte med - og helt forgæves - foreslog sagen udsat til 22. februar. 

Under selve sagsbehandlingen gennemgik ordførerne fra de fem tilhængerpartier Socialdemokratiet, Venstre, SF, Radikale og Enhedslisten fordelene, og da det blev Konservatives tur, valgte man ikke at argumentere massivt imod.

"Der er sagt og skrevet meget. Vi er ikke imod kollektiv trafik, men imod den valgte løsning, som er voldsom for byen og dens borgere," sagde Dorthe la Cour (K):

"Vi er bange for, at man udsteder en blankocheck til noget, hvor man ikke har styr på, hvor stor regningen bliver. Det vil få store konsekvenser for byens borgere - uanset, hvor man bor," sagde hun og uddybede ikke yderligere.

Og lige inden afstemningen understregede borgmester Sofia Osmani (K), der som bekendt er indædt modstander af letbanen:

"Nu har vi hørt en masse argumenter for letbanen, og jeg kunne være fristet til at komme med argumenterne imod. Men det flytter nok ikke noget so m helst, så jeg tænker, at vi stemmer om sagen, og så kommer vi videre herfra," sagde hun - og fortsatte:

"Min holdning er, at når først beslutningen er truffet, så er det sådan, det er. Så er det min opgave som borgmester at sikre, at det, flertallet ønsker, bliver ført ud i livet på den bedst tænkelige måde. Det vil jeg selvfølgelig bestræbe mig på."

Linjeføring ved Cirkle K undersøges

Der kom dog en lille tilføjelse til den indstilling, som et flertal i økonomiudvalget havde sagt ja til. 

Socialdemokratiet foreslog nemlig, at ruteføringen ved Cirkle K-tanken på Lundtoftegårdsvej undersøges nærmere.

"Sammen med de øvrige ja-partier er vi enige om, at linjeføringen af Cirkle K skal undersøges nærmere," siger viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S).

Publiceret: 26. Januar 2018 11:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område