Det er slut med tophåndbold i Virumhallen de næste mange år.
Det er slut med tophåndbold i Virumhallen de næste mange år.
Foto: Erik Bugge
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Håndboldklub er presset, men lægger sig ikke ned

Opsparingen er væk i Virum-Sorgenfri Håndboldklub, der spænder livremmen ind for fortsat at være blandt landets bedste breddeklubber

Af Mikael Østergaard

Næsten 200 medlemmer mødte op på årets generalforsamling i Virum-Sorgenfri Håndboldklub, og de fik en dramatisk aften med mistillidsvotum til den siddende bestyrelse og fremlæggelse af et stort underskud.

Det var en kreds af forældre til børn i klubben, der satte spørgsmålstegn ved klubbens ledelse. Gruppen stillede med et fuldt hold til en ny bestyrelse, og da den plan ikke lod sig gøre, stillede de et mistillidsvotum til den siddende bestyrelse. Forslaget blev nedstemt med 84 stemmer imod og 76 for.

Resultatet blev, at Peer Sjødahl fortsætter som formand, og med sig i bestyrelsen har han Fredrik Abildtrup, Palle Kronborg, Kim Andersen samt nyvalgte Sisse Bruun Jørgensen.

“Det er ærgerligt, at det skulle ende med en konfrontation i stedet for samarbejde. Den alternative gruppe kunne bare have væltet mig som formand, men ville have alle poster i bestyrelsen”, siger Peer Sjødahl.

Hul i økonomien

Et andet hovedpunkt var økonomien. Årets underskud var 566.000 kroner, og det har ædt klubbens opsparing og medført en negativ egenkapital på 100.000 kroner.

“Vi har lavet en aftale med vores kreditorer og forventer at komme i plus igen i løbet af maj måned”, vurderer Peer Sjødahl.

Der er mange grunde til, at økonomien i Virum-Sorgenfri, der er Danmarks næststørste håndboldklub med 550 aktive spillere, kørte af sporet. Det store loppemarked, som i mange år har været den vigtigste indtægtskilde, gav 280.000 kroner mindre end forventet, og udgiften på 400.000 kroner til klubbens damehold i 1. division var mere end budgetteret. Dertil kommer færre sponsorindtægter samt øgede udgifter til trænere, spilletøj og trænerkurser.

Udgifter skal ned...

På den baggrund har bestyrelsen truffet en række beslutninger for at sænke omkostningerne.

Største besparelse sker ved at trække dameholdet i 1. division. Bestyrelsen vurderer, at det er en dårlig forretning rent klubmæssigt at drive et 1. divisionshold på nuværende tidspunkt inden for de givne rammer.

Desuden skal de enkelte hold fremover selv stå for en lang række opgaver: Påsætning af dommerbord, optagelse af kampe på video, indberetninger, udfyldelse af holdkort. Og spillerne skal selv betale for spilletøj, harpiks og tape, ligesom de skal til lommerne for at betale bøder, hvis holdet ikke møder til kamp.

Endvidere ophører fysiske trænere som selvstændig funktion, og det samme gør klubbens gratis fysioterapi-ordning.

... og indtægter skal op

Samtidig har man ansat en fundraising- og sponsoransvarlig i perioden januar til juni 2017, hvor en hovedsponsoraftale for de kommende tre sæsoner forventes på plads. En sponsor, som ønsker at være anonym, dækker lønnen til den nye medarbejder. Klubben forventer at kunne offentliggøre navnet på den nye hovedsponsor om en måneds tid, når virksomheden har fundet lokaler til en ny afdeling i Virum-området.

Desuden har Lyngby-Taarbæk Kommune ydet et tilskud på 80.000 kroner til en foredragsrække for brugerne af hallen, og loppetorvet forventes at være tilbage på normalt niveau i 2017.

Satser på egen avl

“Vi skal nu konsolidere os og revurdere os som klub. Hvor står vi? Virum-Sorgenfri er ikke ligaklub som i gamle dage, men skal stille dame- og herrehold med spillere af egen avl og kun lidt tilgang udefra. Med damernes nedrykning fra 1. division forsvinder alle spillere, og vi skal starte helt forfra med nyoprykkede ynglinge som fundament. De får det hårdt i pokalkampen mod Lyngby senere i denne måned”, siger Peer Sjødahl, der er mere optimist på herresiden:

“Med Martin Bager som chef er vi ved at opbygge et stærkt herrehold, der gerne skal være i 2. division om 2-3 år”.

Publiceret: 10. April 2017 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt