Fotocollage med temaer under busrejsen. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)
Fotocollage med temaer under busrejsen. (Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv)
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

GOLDEN DAYS: Mange lokale arrangementer

Fra anden halvdel af 1700-tallet anlagde velhavende københavnske borgere landsteder nord for København blandt andet i Lyngby-Taarbæk. Her iscenesatte de deres romantiske sommerliv langt fra Hovedstadens stank og støj

Når den københavnske elite skulle udfolde sit sommerliv omkring 1750-1800, så foregik det langt fra Hovedstaden og gerne i de naturskønne områder nordpå. Det gamle landsted Frieboeshvile, Lyngby Hovedgade 2, er et fint eksempel på et sådanne landsted.

Det gamle landsted er opført i 1756 af apoteker August Günther, som opførte ejendommen ”Vildnisset” med henblik på udlejning. I 1795 fik general Frieboe og hans hustru huset i bryllupsgave, så de havde en passende ramme om deres sommerliv, hvor de kunne ”ligge på landet” og pleje deres netværk.

Frieboe indrettede landstedshaven, så man kunne gå på oplevelse i alle dens kroge og spændende steder. Der var blandt andet en voliere til fugle, og der var karruseller og keglebane, som ramme for spil, sjov og leg. I Isgrotten kunne man nedkøle is. Delikatesser, højtlæsning og levende musik hørte naturligt også med til landstedslivet. Nu kan du opleve, hvordan det var at ”ligge på landet” her omkring 1800. Til åbningen af Golden Days Festivalen søndag den 3. september kl. 13 er alle velkomne til at komme og opleve, hvordan det var at opholde sig på Frieboeshvile om sommeren.

Arrangementet er en del af Golden Days Festivalen i Lyngby-Taarbæk - i samarbejde med Golden Days i København og nabokommunerne: Gentofte, Gladsaxe og Rudersdal. Årets tema er København i 850 år, og her i kommunen er vinklen ”Flugten fra København”. Du kan hente programmet på rådhuset, Stadsbiblioteket, Sophienholm og Stadsarkivet, - eller se det her www.goldendays.dk/4K.

På landet med familien Friboe

3. september kl. 13-16

Kom og vær med, når familien Frieboe inviterer forstadsfamilier og storbyrotter indenfor på Stadsarkivet, hvor man kan møde selveste general Frieboe og opleve, hvad man mente med ”at ligge på landet” i 1800-tallet. Der er spil og sanglege i parken, isdessert fra Grotten, tidens klassiske toner, kokkepigens små lækkerier, og selveste fru Frieboe læser højt. Gratis, mød bare op.

Kongernes legeplads

Børneworkshop for børn 5. september kl. 15.30-17

Hvad ville du gøre, hvis du fik lov til at designe din helt egen legeplads? I 1600-tallet gjorde de enevældige konger Dyrehaven til deres private legeplads. Hør om Dyrehavens historie, om den dramatiske parforcejagt og kongelige selskaber, når historiker Anders Mortensen levende fortæller om kongernes jagter. Børn kan designe deres egen legeplads. For børn fra 8 år, mød op på Stadsbiblioteket

Flugten fra København

Tema-bustur den 10. september kl. 10-12.30

Tag med på en tidsrejse med bus til forstædernes friske luft, til jagtmarkerne og parcelhusene langt væk fra Københavns trange baggårde og trafikstøj. Tidsrejsen vil føre dig gennem forskellige udflytningsbølger fra by til opland. Vi undersøger, hvad det vil sige at være nabo til København: fra kongernes jagtslotte, over borgerskabets landsteder og til den moderne udflytning med parcelhuse og højhuse. Turen går gennem naturskønne Rudersdal, Gentofte, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk. Undervejs vil der være musik, overraskelser og et traktement. Billet på goldendays.dk/4k

Publiceret: 31. August 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere