Lyngby Hovedgade med en flot trolleybus, 1950’erne. Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv
Lyngby Hovedgade med en flot trolleybus, 1950’erne. Foto: Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Golden Days

I 1950’erne flyttede mange københavnere ud til forstæderne til lys og grønne omgivelser. Denne nybyggertid blandt andet i Lundtofte kan man opleve under Golden Days Festivalen

I 1950’erne opførtes i Lyngby-Taarbæk Kommune flere nye boligkvarterer til de mange københavnere, som havde en drøm om at flytte fra stenbroen til forstæderne med nybyggede lejligheder med plads, lys og frisk luft.

Et af de nye boligkvarterer i Lyngby-Taarbæk Kommune var Lundtofteparken. Jorden havde Københavns Kommune opkøbt i 1930, og den lokale bygherre var Boligselskabet Samvirke fra 1949. Boligerne var således på lokale hænder, selvom jorden først blev købt af Lyngby-Taarbæk Kommune i 1957.

Lundtofteparken blev opført over en lang årrække fra 1949 og frem til 1960’erne. Med til det moderne byggeri hørte fælles faciliteter, såsom vaskeri, butikstorv, børnehave og ældreboliger, som illustrerer, at velfærdsstatens institutioner også var kommet til Lundtofte.

Der var masser af arbejdspladser i nærheden, blandt andet på Schous Fabrikker, der lå ved Nymølle og Ravnholm station.

Lundtofteparken blev også attraktiv for lokale borgere, der nu kunne flytte fra gamle huse til moderne lejligheder, uden at de skulle rykke alt for langt væk fra de kendte kvarterer.

De mange børnefamilier i området betød, at kommunen opførte en ny Lundtofte Skole, der blev indviet i 1954. Alt dette kan du høre mere om til de kommende arrangementer til Golden Days arrangementer i Lyngby-Taarbæk.

Kommende arrangementer

Onsdag 13. september kl. 14-16: ’Erindringscafé: Lyngby Før og nu’ . Alle inviteres til at komme og dele deres egne Lyngby-historier og oplevelser med andre. Caféen indledes med et oplæg om Lyngby i 1950’erne af stadsarkivar Mette Henriksen. Gratis. Tilmelding på www.lyngbybib.dk

Lørdag den 16. september kl. 13-16: ’Historisk lørdag i Lundtofte’ i Lundtofte Medborgerhus. Kom til en hyggelig eftermiddag i historiens tegn, og vær med til at opleve Lundtofte i 1950’erne og 1960’erne. Programmet byder på dans med Lyngby Dans, erindringer fra Lundtofte med Ole Søndergaard Nielsen, Finn Riber Rasmussen og Ejvind Sandal, byvandring, lege og kaffe med marmorkage. Arrangeret af Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv. Gratis, møde bare op.

Publiceret: 12. September 2017 15:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt