Der kommer masser af godt genbrug ind til Kirkens Korshær via genbrugscontaineren på Firskovvej.
Der kommer masser af godt genbrug ind til Kirkens Korshær via genbrugscontaineren på Firskovvej.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Genbrug hjælper socialt udsatte

Nu er det igen muligt at aflevere møbler og andre gode ting til genbrug på genbrugspladsen på Firskovvej.

Siden Pakhuset stoppede deres genbrugsprojekt, har mange brugere af genbrugspladsen på Firskovvej ærgret sig over, at den gode lænestol eller lampe, der ikke længere passede i hjemmet – men som ikke fejlede noget – skulle afleveres til skrot i stedet for at skabe glæde i et andet hjem.

Et nyt samarbejde mellem Lyngby-Taarbæk Forsyning og Kirkens Korshær sikrer nu, at de gode ting får nyt liv. 

”Mange har efterspurgt en genbrugsordning, og medarbejderne på genbrugspladsen synes også, at det er en skam, at så mange gode ting bliver sendt til forbrænding. Siden Pakhuset lukkede deres projekt, har vi derfor arbejdet på en ny model, og vi er glade for, at vi nu har fået en god løsning sammen med Kirkens Korshær”, siger Martin Søndergaard, der er driftsleder på genbrugspladsen.

Godt Lyngby-genbrug

Pakhuset havde hyret Kirkens Korshær til at tømme genbrugscontaineren, da de stoppede deres projekt, og det lagde grunden til den nye ordning.

”Kirkens Korshær var begejstrede over, hvor mange gode ting borgerne i kommunen havde afleveret til genbrug. Derfor tog de kontakt til os, og vi vurderede, at de var den rigtige samarbejdspartner. Dels fordi de har et professionelt setup, dels fordi de er en humanitær organisation, der hjælper hjemløse og andre udsatte borgere i Danmark”, fortæller Martin Søndergaard. 

Det er nogle af Kirkens Korshærs mange frivillige, der tømmer genbrugscontaineren om mandagen og klargør den om fredagen, så den er klar til weekendens mange besøgende. For at undgå problemer med professionelle klunsere, skal folk med ting til genbrug kontakte personalet på genbrugspladsen, som så åbner containeren. Selvom den nye ordning ikke har været annonceret, har den allerede vist sig at være en succes. 

”De sidste par weekender har rigtigt mange afleveret ting til genbrug, og Kirkens Korshær har kørt flere vognlæs ud til deres forretninger. Og da de for nyligt har åbnet et suppekøkken i Lyngby, er man nu med til at hjælpe udsatte borgere i lokalområdet, når man afleverer sine ting til genbrug”, fortæller Martin Søndergaard.

Publiceret: 02. Juni 2015 12:50

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt