Landbrugsmuseet var fredag omdannet til en stor, frivillighedens markedsplads. Foto: Lars Schmidt
Landbrugsmuseet var fredag omdannet til en stor, frivillighedens markedsplads. Foto: Lars Schmidt
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Frivillighed: De frivilliges store festdag

Frivilligheds-ugen sluttede af med Frivillig Fredag, hvor Landbrugsmuseum var omdannet til en stor, frivillighedens markedsplads, som rigtig mange besøgte

Frivillighed og engagement stortrives i Lyngby-Taarbæk. Det må være konklusionen på en uge, sidste uge, i frivillighedens tegn

Ugen havde fokus på de unges frivillighed. Og på Virum Gymnasium fortalte ”Vores Europa”, hvordan unge rundt om i Europa engagerer sig i alt fra mad til hjemløse til politiske bevægelser, der ønsker at skabe forandringer.

Onsdag aften stod den på fyraftensmøde om "De skjulte netværk" i Frivilligcentret.

Cirka 30 borgere havde fundet vej til Frivillighuset, hvor Jørn Eriksen fra PsykoVision og Olga Runciman fra Slotsvænget fortalte, hvordan de i deres arbejde i psykiatrien har fokus på at fremme menneske til menneske-perspektivet i behandlingen.

Se vores billeder fra Frivillig Fredag her.

Frivilliges festdag

”Frivillig Fredag” stod der på det banner, der mødte lyngbyborgerne, som lagde vejen fordi Kongevejen 79 - det tidligere Landbrugsmuseum - i fredags. Og mere end 20 foreninger, en kro og et tingsted med debatter mødte dem indenfor.

Den nationale dag for fejring af frivilligheden blev en stor succes, hvor mange kiggede indenfor og blev inspireret og engageret, når de ved de mange boder og oplæg fra ”ølkassen” på tingstedet kunne høre og deltage i snakke om, hvad der allerede gøres, men også hvad der er af behov, hvor frivillighed kunne gøre en forskel.

På markedspladsen var en skøn blanding af foreninger og aktiviteter: sociale, kulturelle og idræt, og der var noget både for de unge og for seniorerne.

Dagen blev afsluttet med uddeling af årets sociale frivilligpris. Prisen blev uddelt af formand for social- og sundhedsudvalget, Bodil Kornbek, og gik til Lene Lemvigh-Müller, der gennem 10 år var formand for bestyrelsen i Frivilligcentret og som ikke mindst skal have æren for utrætteligt at have arbejdet for, at foreninger og aktiviteter nu er herre i eget frivillighus på Rustenborgvej 2A.

Frivillighed og engagement stortrives i Lyngby-Taarbæk, viste Frivillig Fredag på Landbrugsmuseet. Foto: Lars Schmidt
Frivillighed og engagement stortrives i Lyngby-Taarbæk, viste Frivillig Fredag på Landbrugsmuseet. Foto: Lars Schmidt
Publiceret: 04. Oktober 2016 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt