Jens Odgaard sparker halvt liggende bolden i mål til 2-2.
Jens Odgaard sparker halvt liggende bolden i mål til 2-2.
Foto: Fodboldbilleder.dk
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fortjent point til Lyngby efter herlig kamp

Topunderholdning og masser af godt spil, da Lyngby og FC Midtjylland spillede 2-2

Af Mikael Østergaard

To gange var Lyngby bagud i dagens kamp på Lyngby Stadion mod FC Midtjylland, men hver gang blev der udlignet, og så endte kampen 2-2 efter 90 underholdende minutter.

Uafgjort var ganske retfærdigt, selv om der undervejs tegnede sig mørke skyer i horisonten. Men når det så sortest ud, svarede Lyngby igen, og generelt spillede holdet noget af det bedste fodbold, der er set på Lyngby Stadion i år. Måske det allerbedste.

Det startede ellers kritisk. På forhånd var man advaret mod Paul Onuachu, alligevel kom den tårnhøje afrikaner tre gange til åbne chancer i de første ti minutter. To gange headede han over i fri position, og én gang sparkede han langt over mål totalt alene med Jesper Hansen tre meter fra mål.

Også Lyngbys afrikaner, Kim Ojo, viste sin fysiske styrke i luftrummet, da han headede et frispark fra Mikkel Rygaard over mål. I Jeppe Kjærs fravær var Kim Ojo valgt som frontangriber, og han gjorde det generelt godt og kom til flere halve chancer.

Frispark gav mål

FC Midtjylland var bedst den første halve time og kom foran 1-0 i det 31. minut. Mathias Tauber blev oversprintet ude i siden, begik bevidst frispark med efterfølgende gult kort, og på Jakob Poulsens frispark headede Kian Hansen ubemærket bolden i nettet, mens alle andre holdt øje med Paul Onuachu.

Minuttet efter havde Kim Ojo en kvalificeret afslutning, som endte med hjørnespark. Det resulterede i et kæmpe klumpspil, hvor en FCM-forsvarer reddede på målstregen, inden bolden endte hos Thomas Sørensen, der resolut sparkede og var så heldig at ramme Kian Hansen i ryggen, så bolden ændrede retning og gik i mål til 1-1.

Fem minutter senere var Kristoffer Larsen tæt på med en afslutning, der gik lige forbi fjerneste stolpe. Nordmanden havde fået en plads i startopstillingen på bekostning af David Boysen, og det var et fornuftigt valg. David Boysen har ikke gjort megen væsen af sig - hverken offensivt eller i returløb - siden han vendte hjem til Lyngby fra hollandsk fodbold, og der er langt mere drev i Kristoffer Larsen.

Martin Ørnskov indledte 2. halvleg med et godt langskud lige over mål, men så slog FC Midtjylland til, da Mikkel Rygaard mistede bolden. Det gik lynhurtigt den anden vej og endte med en præcis tværpasning til Mikkel Duelund, der totalt kiksede sin afslutning, men var så heldig, at bolden trillede i mål til 2-1.

Jesper Christjansen var tæt på udligning, men ramte stolpen, og siden havde Bror Blume en afslutning, som keeper Johan Dahling reddede til hjørnespark. Også Rilwan Hassan måtte nøjes med hjørne, da han kom alene igennem Lyngbys forsvar.

Midt i halvlegen foretog Lyngby en dobbeltudskiftning. Ud med Mikkel Rygaard og Kristoffer Larsen og ind med Jens Odgaard og David Boysen.

Jens Odgaard skulle kun bruge seks minutter for at vise sin klasse. Han modtog bolden på kanten af straffesparkfeltet, tog et par tætte træk og fik trods hårdt presset sendt bolden i mål med et fladt skud.

Det sidste kvarter var Lyngby på hælene. Thomas Sørensen fik krampe og måtte lade sig udskifte med Casper Højer Nielsen, og de sidste fem minutter havde Lyngby alle mand i eget feltet, men holdt jyderne fra fadet, og dermed var det ene point i hus.

Thomas Sørensen sparker og er heldig at ramme Kian Hansen, så bolden ændrer retning og går i mål til 1-1. Foto: Fodboldbilleder.dk
Thomas Sørensen sparker og er heldig at ramme Kian Hansen, så bolden ændrer retning og går i mål til 1-1. Foto: Fodboldbilleder.dk

Mikkel Rygaard styrede spillet

Mange Lyngby-spillere fortjener et plus i karakterbogen.

Mikkel Rygaard dansede rundt med sine elegante bevægelser og var omdrejningspunktet i stort set alle Lyngby-angreb, godt sekunderet af Bror Blume, der bare bliver bedre og bedre.

Også stor ros til Lyngbys centerforsvar, hvor Mathias Tauber og Thomas Sørensen var tilbage efter deres skadespause, og til Martin Ørnskov, der ikke satte en fod forkert og havde overskud til at støde med frem og udgøre en skudtrussel. Imponerende, hvordan trekløveret fik spillet sig ud af vanskelighederne, når FC Midtjylland satte deres høje presspil ind. Ikke en eneste gang missede de en aflevering, og ikke en eneste gang blev det farligt foran eget mål.

1.748 tilskuere så på. Lidt skuffende, men påskefrokost i sommerhuset har nok været en medvirkende faktor. Til gengæld bør der være trængsel på lægterne, hvis Lyngby viser samme niveau i de kommende kampe.

Tilbagevendte Kristoffer Larsen var en klar forstærkning i venstre side. Foto: Fodboldbilleder.dk
Tilbagevendte Kristoffer Larsen var en klar forstærkning i venstre side. Foto: Fodboldbilleder.dk
Store, stærke Kim Ojo bærer rundt på FC Midtjyllands Marcus Halsi. Foto: Fodboldbilleder.dk
Store, stærke Kim Ojo bærer rundt på FC Midtjyllands Marcus Halsi. Foto: Fodboldbilleder.dk
Publiceret: 16. April 2017 19:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt