DTUs ansatte og studerende viste universitetet frem fra den bedste side til
DTUs ansatte og studerende viste universitetet frem fra den bedste side til "Forskningens Døgn". I ti timer var der mulighed for at blive beriget med ny viden, men også med nye oplevelser. Fotograf: Christian Birch
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

“Forskningens Døgn” et tilløbsstykke

Forskerdørene blev slået op på vid gab, da DTU inviterede lokalbefolkningen og andre interesserede inden for til en dag med aktiviteter, hvor især ungerne fik en på opleveren

Et kendt reklame-slogan fra en supermarkedskæde lyder: ”Vi vil så gerne have, at du bliver lidt længere”. Det problem havde Danmarks Tekniske Universitet bestemt ikke i går.

Her skulle gæsterne på DTUs område nærmest smides ud efter dagens åbent hus-arrangement: ”Forskningens Døgn”, som skulle vise DTU frem.

Der var tale om en landsdækkende kampagne, heriblandt DTU, hvor børn, unge og deres forældre ved selvsyn kunne konstatere, hvad der egentlig bliver lavet af forskning. Som dekan Martin Vigil fra DTU udtrykker det.

"Det er ikke alle, som skal være ingeniører. Men alle må gerne forstå, hvad det er en ingeniør laver."

Om publikum så forstod det, er svært at afkode. Men de ansatte og studerende havde i hvert fald gjort deres til at gøre det hele mere konkret og håndgribeligt.

Der var forskellige oplevelser som: "Kemi med power", "Kan du lugte uden at se?" og "Dig og din mad" for bare at nævne et beskedent udpluk af det omfattende program. Man skulle derfor løbe stærkt, hvis man ville se det hele.

Se billeder fra dagen på DTU. Klik her

Især i tidsrummet fra 10-16, var der run på boderne. Her fik over 300 børn og skoleelever stillet deres nysgerrighed, og senere på aften kunne det arbejdende folk også komme på besøg, da arrangementet sluttede først klokken 20. Noget af en lang dag for DTUs ansatte og studerende. Men det gjorde ikke noget.

For med glade smil og en stor fortællelyst, fortalte de beredvilligt den samme historie forfra og demonstrerede de samme ting igen og igen.

”Vi gør det her, fordi vi jo synes det er sjovt. Vi har verdens bedste arbejde, så selvom det har været en lidt lang dag, så er dejligt med besøg, og vise lidt, hvad vi laver” fortalte forskerassistent Louise Haaning fra DTU Nanoteket.

Borgmester Søren P. Rasmussen(V) var også forbi DTU, hvor han kastede sig over den to-hjulede Segway, Den var ubestridt én af dagens mest populære aktiviteter, og selvom borgmesteren skulle holde åbningstale, så glemte han alt om den, da han steg op Segwayen og drønede rundt.

”Den er godt nok sjov. Det tager lige et par minutter at lære den at kende, men ellers kører det jo bare derud af, grinede borgmesteren.

Og havde man brug for et lille pusterum i dagens heftige aktivitetsprogram, så kunne man snuppe sig en frankfurter ved den opstillet grillbod.

Jo, der var tænkt på det hele ude på DTU, hvor der ikke manglede gode og sjove oplevelser på en skøn forårsdag. Noget der heller ikke manglede var smilene på folks ansigter. Det gik fra øre til øre.

Publiceret: 03. Maj 2013 14:20

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere