Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Forskning: DTU Fødevareinstitut efterlyser deltagere

En ny undersøgelse, KOMET, skal forbedre den måde, hvorpå data indsamles i de nationale undersøgelser af danskernes kost- og aktivitetsvaner. Deltagerne får målt deres krops energiforbrug, fedtprocent, muskelmasse og aktivitetsniveau

Med jævne mellemrum gennemfører Afd. for Risikovurdering og Ernæring på DTU Fødevareinstituttet nationale undersøgelser af danskernes kost- og aktivitetsvaner. Data bruges til at styrke fødevaresikkerheden og til at udarbejde initiativer til at forbedre danskernes kost. Instituttet arbejder løbende på at udvikle og forbedre metoderne til at registrere kosten. Målet er at finde og bruge den bedste metode og som et led i det arbejde, skal forskere nu undersøge, hvilken af to metoder der er bedst til at registrere, hvad danskerne spiser og drikker. Forskerne har brug for 120 deltagere til undersøgelsen, som starter i september. Deltagelse vil foregå efter først til mølle-princippet.

Hvad kræver det af dig?

Du skal møde op på DTU Fødevareinstituttet i Lyngby 3 gange (½-1½ times varighed pr gang) og foretage målinger derhjemme i en periode på fire uger fra starten af september. På sidste besøg får du taget en lille blodprøve (ca. 15 ml).

Målinger hjemme betyder: to telefoninterviews om din kost, 11 urinopsamlinger (spoturin a 30 ml), 7-dages kostregistrering på nettet og 7-dages brug af skridttæller.

Projektet starter i uge 36 og 37, dvs. fra 4. september.

Har du lyst til at medvirke og kan du svare ja til alle punkterne, så tilmeld dig på kortlink.dk/qmck. Hvis du har spørgsmål så mail til komet@food.dtu.dk eller ring på på tlf. 93518872. Efter din tilmelding vil du blive ringet op få stillet nogle yderligere spørgsmål, og du vil få mulighed for at høre mere om undersøgelsen. /peb

Publiceret: 14. Juli 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!