Bodil Kornbek
Bodil Kornbek
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Formand: Brugen af vikarer er mindsket

Brugen af vikarer er mindsket i Lyngby-Taarbæk Kommune, mens man uddanner interne afløsere for at skabe kontinuitet i plejen, fortæller social- og sundhedsformand

Siden 2015 har Lyngby-Taarbæk Kommune mindsket brugen af eksterne vikarer. Det oplyser kommunen til Det Grønne Område.

Fra 2015 til 2016 har kommunen nedbragt udgifterne til eksterne vikarer med cirka 4,4 mio. kr. på plejecentrene og i hjemmeplejen blandt andet ved at erstatte timerne med flere interne afløsere og flere fastansatte. Fra at bruge 4,9 procent af de samlede lønudgifter på eksterne vikarer i 2015, brugte man i 2016 cirka 3,5 procent, ifølge kommunen.

”Når de faste medarbejdere ikke kan være hos de ældre, så varetages plejen og omsorgen helt overvejende af interne afløsere. Eksterne vikarer bliver kun kaldt ind, når vi ikke kan få interne afløsere,” siger formand for social- og sundhedsudvalget, Bodil Kornbek (S), og tilføjer:

”Politisk har det vores opmærksomhed at bruge færrest mulige eksterne vikarer. Og vi er lykkedes med - gennem en målrettet indsats det sidste år - at ansætte flere interne afløsere og faste medarbejdere og dermed mindske forbruget af eksterne vikarer.”

Afløsere uddannes

Brugen af vikarer skyldes blandt andet uddannelse af medarbejdere, afspadsering, ferie og sygdom, oplyser Bodil Kornbek.

Sygefraværet på ældreområdet har desuden de senere år været højt både i forhold til andre områder i kommunen og ældreområdet i andre kommuner. En indsats med fokus på et godt arbejdsmiljø er dog iværksat for at nedbringe sygefraværet.

Bodil Kornbek understreger også, at de interne vikarer introduceres til jobbet, så borgerne i så høj grad som muligt ikke mærker en forskel i kvaliteten af plejen.

”Vores interne afløsere er medarbejdere, som er fast tilknyttet de enkelte plejecentre eller hjemmeplejen. Enten har de et mindre timeantal i faste rul og/ eller også byder de ind, når der er ledige vagter. Alle interne afløsere bliver introduceret til deres arbejdsplads på nogle særligt tilrettelagt kurser, som afholdes cirka hver anden måned. Derudover er de med som ”føl” på plejecentrene og i hjemmeplejen. Så de er på den måde en integreret del af arbejdspladserne og med til at skabe kontinuitet i plejen. Det kan vikarer, der kommer fra et eksternt vikarbureau, ikke på samme måde,” siger Bodil Kornbek.

Publiceret: 16. Maj 2017 10:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere