Line Pinstrup, centerleder Frivilligcenter og selvhjælp, Lyngby-Taarbæk.
Line Pinstrup, centerleder Frivilligcenter og selvhjælp, Lyngby-Taarbæk.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fokus på frivillige og frivillighed

Den kommende uge byder på både debat, fællesspisning, sang og masser af aktiviteter, der henvender sig til frivillige, dem der har lyst til at blive det, nysgerrige samt alle, der ønsker at høre mere om frivilligt arbejde og de frivilliges rolle i samfund

Af Pernille Borenhoff
40 procent af den danske befolkning er involveret i en eller anden form for frivilligt arbejde. Frivilligrapporten, der undersøger og kortlægger danskernes frivillige indsats, blev offentliggjort i august 2017, og den viser, at teenagere og seniorer over 70 år tegner sig for den største andel af de frivillige med hhv. 42 og 44 procent.

I den kommende uge er der landet over fokus på frivillighed. Og således også her i Lyngby-Taarabæk kommune, hvor der inviteres til en lang række arrangementer.

Det Grønne Områdes lokaler på Gl. Lundtoftevej 1B lægger lokaler til ugens første arrangement mandag 25. september kl. 17.30-21.

Tidligere forstander fra Testrup Højskole, Jørgen Carlsen, holder oplæg om fællesskabernes betydning. Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk lancerer herefter den nye ’Handleplan for Frivillighed og Medborgerskab’. Og så trækkes der i arbejdstøjet, når Resonans guider deltagerne gennem en workshop, hvor man skal finder frem til, hvilke handlinger, der skal sættes i gang i 2018 for at fremme den lokale frivillighed

Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk er arrangør, og de byder på en sandwich og lidt at drikke. Arrangementet åbner med fællessang med hjælp fra Virum-Sorgenfri Håndboldklubs Kor.

Spis og syng sammen

Dagen efter er der fællesspisning i Rustenborghuset, Rustenborgven 1c. Elverhøjkoret lægger op til at skabe en festlig stemning med sang og fællessang.

Onsdag kl. 18.30-21 inviterer Frivilligcentret og FIL i til debat og dialog om frivillighed med de lokale politikere. Lyngby Kirke sætter rammen for arrangementet, og redaktør Lars Schmidt fra Det Grønne Område styrer debatten. Arrangementet finder sted i Lyngby Kirke. Fra kl. 18.30 bydes på en kop varm suppe og lidt at drikke.

Det sker

25. sep. kl. 17.30-21. Det Grønne Område. Tidligere forstander fra Testrup Højskole Jørgen Carlsen holder oplæg om fællesskabernes betydning.

26. sep. kl. 18-20.30. Rustenborghuset. Fællesspisning og sang/Elverhøjkoret

27. sep. kl. 18.30-21. Lyngby Kirke. Debat og dialog med lokale politikere.

28. sep. kl. 15-18 Lyngby Mølle. Går du/ I med en god ide eller en udfordring, så kom forbi Møllen og få sat gang i hjulene. kl. 16.30 – 17.30 kan du også møde Lyngby Møllernes Venner

29. sep. kl. 15-20 Stadsbiblioteket. Oplev værdien af de lokale fællesskaber. Besøg ’landsbyen’ kl. 15-18 og mød de frivillige foreninger på markedspladsen.

Deltag i debatter på tingstedet og få en snak med de andre i krostuen. Fællesspisning i krostuen fra kl. 18.30. Vær med til at hædre modtageren af Den sociale Frivillighedspris. Prisen uddeles kl. 19 efterfulgt af musik med en kvintet fra Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester.

Publiceret: 22. September 2017 10:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt