14-årige David Frølich kører lige nu rundt på en lilla damecykel. Den bringer ham fra A-B, men cool synes han ikke den er.
14-årige David Frølich kører lige nu rundt på en lilla damecykel. Den bringer ham fra A-B, men cool synes han ikke den er.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fokus på cykeltyveri: Fik tre cykler stjålet på under et år

Camilla Gamdrup Frølich og hendes familie har været hårdt ramt af cykeltyverier. Men hun er langt fra den eneste

”Havde min nye cykel i 4 dage. Trods en 120 cm lang, tung (1kg) lås, blev den hapset ved Lyngby Storcenter i juli måned”. Sådan skrev Louise Frederikke Panton, da vi i sidste uge efterlyste borgere, der havde fået stjålet deres cykel. Og hun er langt fra den eneste. Historierne og frustrationerne er mange.

En anden læser Ditte Broens havde netop gjort sin cykel forårsklar, da den aflåst stod udenfor en enkelt nat. Hvilket betød, at den var væk næste morgen,

På Nybrovej bor Camilla Gamdrup Frølich med sin familie. Hun er blandt de borgere, der ikke bare har fået stjålet én, men tre cykler inden for mindre end et år.

Cykel nummer et

”Vi har en teenager i huset. For to år siden fik han en sprit ny cykel til 4000 kr., som vi havde købt nede i Lyngby Storcenter.

Kort efter skulle han med skolen cykle til Lyngby Svømmehal, hvor der var svømmeundervisning, men da han kom ud var cyklen væk. Vi drønede rundt i byen og kiggede i samtlige hække og ved stationerne. Uden held.

Tyveriet blev meldt til politiet og til forsikringsselskabet, men med en selvrisiko på 2000 kr., var Camilla Gamdrup Frølich ikke klar til igen at investere i en ny cykel, så David Frølich, som sønnen hedder, fik lov til at køre på sin fars cykel.

Skal vi cykle en tur? Nåååhr nej vi har jo kun en cykel til deling
Skal vi cykle en tur? Nåååhr nej vi har jo kun en cykel til deling

Cykel nummer to

Men der gik ikke længe, så blev den stjålet fra cykelparkeringen ved Engelsborgskolen. Igen drønede David rundt i byen for at lede efter den forsvundne cykel velvidende, at det ikke er populært at komme hjem og fortælle, at familien nu var endnu en cykel fattigere.

Cyklen, der var 25 år gammel, bliver hverken meldt til politiet eller til forsikringsselskabet, for de havde ikke længere kvittering eller stelnummer.

Cykel nummer tre

Nu havde husstanden bare Camillas egen damecykel tilbage.

”David havde jo brug for en cykel, så jeg lånte ham min, der var sådan en gammeldags damecykel med cykelkurv foran.

Der gik lige præcis tre uger, så blev den også stjålet foran klubben Baune i klubbens åbningstid. Det er ikke engang sådan noget med, at cyklerne har stået på skolen hen over weekenden. De er alle blevet stjålet om dagen,” siger Camilla Gamdrup Frølich med et suk.

Skal vi cykle en tur? Nåååhr nej vi har jo kun en cykel til deling
Skal vi cykle en tur? Nåååhr nej vi har jo kun en cykel til deling

Dobbelt øv

Hun melder tyveriet til politiet og familien kontakter også forsikringsselskabet, der vil betale 25 kr. for tabet af den brugte cykel, så de dropper at gøre med ud af den sag.

”Det er dobbelt øv, man mister både sit transportmiddel og penge,” siger Camilla Frølich.

Jeg ved godt, at jeg ikke fik noget ud af det, men jeg meldte alligevel tyveriet til politiet. Det er ikke svært, man kan gøre det på nettet, hvis man har stelnummeret på cyklen, og det ville ærgre mig sådan, hvis den bare blev solgt videre.

I mellemtiden har Camilla arvet en gammel lilla cykel fra sin far, som David nu kører på.

”Han hader den. Men sådan må det være lige nu. Jeg orker næsten ikke at investere i en ny cykel, med de erfaringer vi har. Det er enormt frustrerende, når man nu har investeret i de rigtige låse.

Man bliver også lidt paranoid hver gang man ser en varevogn køre rundt i kvarteret,” siger Camilla Frølich.

Publiceret: 08. August 2017 11:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt