Martin Ørnskov og David Nielsen jubler. Det har de forhåbentlig også grund til på torsdag. Foto: Fodboldbilleder.dk
Martin Ørnskov og David Nielsen jubler. Det har de forhåbentlig også grund til på torsdag. Foto: Fodboldbilleder.dk
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fodbold torsdag aften: Stadion er klar til nyt europæisk Lyngby-mirakel

Køb billetter i forsalg, for der udbydes kun få billetter på selve kampdagen, lyder det fra Lyngby Boldklub inden torsdagens returopgør mod Krasnodar fra Rusland

Der har været massiv medvind for Lyngby Boldklub det seneste år. Den lille lokale klub på Lundtoftevej har gang på gang forbløffet med flotte resultater, og med en forårs-slutspurt med fem sejre i streg snuppede De Kongeblå bronzemedaljer og en plads i Europa League-kvalifikationen.

Her har præstationerne været så gode, at Lyngby Stadion torsdag byder på en højst nervepirrende returkamp mod FC Krasnodar fra Rusland.

Der spilles om en plads i Europa League Playoff – sidste stop inden gruppespillet. Men modstanderen er af en helt anden kaliber, end De Kongeblå normalt dyster mod.

Dyre russere

Et hurtigt kig på transfermarkt.com afslører, at markedsværdien af Lyngbys trup er 6,75 millioner euro. Til sammenligning er FC Krasnodars markedsværdi 82,40 millioner euro.

Russerne spiller på verdens dyreste privatejede stadion med en 360 graders storskærm på 4.700 kvadratmeter. Og i indeværende sæson har Krasnodar købt spillere for knap 100 millioner kroner. Til sammenligning vurderes Lyngbys årlige Superliga-budget til at være på 13 millioner kr.

Undervurderede os

”Krasnodar er en topklub i russisk fodbold, og de er lysår foran de klubber, vi normalt måler os med. Det var tydeligt, at de ikke regnede os for noget, og de havde ikke forberedt sig ret godt. Det havde vi, og derfor blev kampbilledet, som vi ønskede det. Og resultatet blev brugbart, selv om vi tabte i sidste sekund,” lyder analysen fra David Nielsen.

Hans hold skal blot vinde 1-0 – så er De Kongeblå videre. At Krasnodar scorede med kampens sidste spark i den første kamp, betyder i den sammenhæng ikke det store for David Nielsen:

”At de scorede til sidst, betyder ikke så meget, for vi skulle ud og vinde kampen alligevel. Nøglen bliver at lykkes med de samme ting, som vi lykkedes med i første kamp. Vi skal dæmme op for dem, og være farlige på omstillinger” lyder det fra David Nielsen, der beretter at hele klubhuset er på den anden ende i disse dage.

Køb i forsalg

UEFA-krav, der skal opfyldes for at kunne bruge Lyngby Stadion, fylder meget i disse uger, og samtidig gav søndagens regnvejr en større vandskade i klubhusets kælder. Så der kæmpes med tiden – og lugten – i det lille hvide hus på hjørnet af stadion.

”Det bliver helt sikkert nogle markant andre forhold, end de er vant til, så forhåbentlig tager det et par procenter af deres koncentration. Men de er et klassehold uanset hvad, så vi skal være motiverede til at levere endnu en magisk aften på Lyngby Stadion, hvis det skal lykkes at få et resultat,” lyder det fra David Nielsen.

Kampen mellem Lyngby Boldklub og FC Krasnodar sparkes i gang kl. 19.45 på Lyngby Stadion. Alle opfordres til at købe billet i forsalg, da klubben oplyser at de forventer et stærkt begrænset antal billetter i salg på kampdagen.

Publiceret: 01. August 2017 20:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt