Fra starten af næste skoleår vil Engelsborgskolen have fem 0. klasser i stedet for fire. Men på det tidspunkt ved man så også, hvilken permanent løsning der vil være for skolekapaciteten i det vestlige Lyngby (foto fra skolens 100-års jubilæum i 2009).
Fra starten af næste skoleår vil Engelsborgskolen have fem 0. klasser i stedet for fire. Men på det tidspunkt ved man så også, hvilken permanent løsning der vil være for skolekapaciteten i det vestlige Lyngby (foto fra skolens 100-års jubilæum i 2009).
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fem spor på Engelsborgskolen indtil videre: "Kommunalbestyrelsen beslutter sig for at indføre fem spor uden at tænke finansieringen ind"

Kommunalbestyrelsen omgjorde i sidste uge sin beslutning om at lave to skoledistrikter i stedet for det hidtil ene. Fra næste skoleår er der fem spor på Engelsborgskolen, og første kvartal næste år går kommunen i gang med at arbejde med en permanent løsni

Engelsborgskolen får alligevel ikke sit helt eget skoledistrikt. Derimod får skolen et ekstra spor fra næste skoleår, så skolen kommer op på at have hele fem spor.

Kommunalbestyrelsen omgjorde nemlig i sidste uge sin beslutning om at give skolen sit eget distrikt.

Og man sløjfede samtidig også princippet om, at der kun må være fire spor på kommunens folkeskoler. Dog med den tilføjelse, at de fem spor ikke er noget, der skal være permanent på Engelsborgskolen.

For samtidig med beslutningen, der sikrer, at forældre i skolens nærområder kan få deres børn på den skole, de bor tættest på, besluttede man også, at man i første kvartal af 2018 tager stilling til en permanent løsning for skolekapaciteten i Lyngby Vest.

Og i forhold til, hvad der blev debatteret under sagen i kommunalbestyrelsen, arbejder man enten hen imod en ny skole eller en skole for udskolingsklasserne.

Det var skolebestyrelsen på Engelsborgskolen, der - ved at sige nej til det ene, hidtidige skoledistrikt - i realiteten startede sagen, som nu på den korte bane resulterer i, at skolen får fem spor.

Bestyrelsen fortæller Det Grønne Område, at man ikke vil modarbejde beslutningen. Men man er dog ikke udelt begejstrede, siger formand Julie Kock Clausen til Det Grønne Område:

“Jeg ser ingen idé i at dvæle ved forundringen over, at kommunalbestyrelsen igen skifter holdning og fortsat ignorerer en langsigtet plan for skolevæsenet i kommunen. Jeg vil hellere glæde mig over, at vi kan byde velkommen til forældre og børn i nærområdet, der hører helt naturligt til Engelsborgskolen,” siger hun:

“Imidlertid kan jeg forstå, at kommunalbestyrelsen beslutter sig for at indføre fem spor uden at tænke finansieringen ind. Det betyder, at Engelsborgskolen endnu ikke har det økonomiske grundlag for at skabe de nødvendige fysiske rammer og ressourcer til personale og ledelseskapacitet, som det stigende elevantal kræver.”

Konstruktivt samarbejde

I en skriftlig udtalelse siger skolebestyrelsen på Engelsborgskolen:

“Vi glæder os over, at forældre og børn i nærområdet får mulighed for at komme ind på vores skole. Og vi vil arbejde for, at det øgede antal elever på Engelsborgskolen får de fysiske rammer, personale- og ledelsesressourcer, der gør at vi også fremover kan sikre høj trivsel og faglighed på Engelsborgskolen,” skriver man - og fortsætter:

“Engelsborgskolens bestyrelse ser frem til at indgå i et konstruktive samarbejde med kommunalpolitikerne om en længe ønsket langsigtet plan for skolestrukturen i kommunen, således at det høje faglige og trivselsniveau kan fastholdes.”

Midlertidig løsning

Den socialdemokratiske viceborgmester, Simon Pihl Sørensen, sagde i kommunalbestyrelsen, at det har været vigtigt at holde børn på den vestlige side af togbanen til Engelsborgskolen og på den anden side af banen til Lindegårdsskolen.

“De fem spor er en midlertidig løsning, indtil vi har en permanent løsning. Det står klart, at vi mangler en skole eller noget, der svarer til en skoles kvalitet. Det skal løses. Vi går efter en permanent løsning i Lyngby Vest,” sagde han.

“Vi er fuldstændigt enige med Simon Pihl Sørensen,” sagde Venstres Søren P. Rasmussen:

“Forældrene skal have en sikkerhed, og skoledistriktet betyder noget. Bor man inden for distriktet, har man et retskrav på at blive optaget på skolen. Enten skal vi bygge en ny skole eller alternativt en udskolingsskole i forbindelse med Engelsborgskolen.”

“Vi skal kun have det femte spor, hvis der er børn til det,” understregede borgmester Sofia Osmani (K):

“Men er der børn til det, skal der være plads til dem på skolen.”

Publiceret: 07. November 2017 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere