Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Farvel, letbane: Eksterne skal undersøge, om Lyngby virkelig kan slippe for letbanen

Politisk flertal har givet grønt lys til ekstern undersøgelse af, om Lyngby kan trække sig fra letbanen

Borgmesteren gik til valg på det og kan nu indfri sit første valgløfte: At det skal undersøges, om Lyngby-Taarbæk Kommune kan trække sig fra letbanen.

Et politisk flertal uden om SF og EL i den nu afgåede kommunalbestyrelse gav som en af sine absolut sidste gerninger grønt lys til på kommunalbestyrelsesmødet kort før jul, at der skal sættes en ekstern, juridisk undersøgelse i gang.

Undersøgelsen skal give svar på, om kommunerne i letbanefællesskabet juridisk skal betragtes som én part - og dermed, hvis svaret bliver nej, om en kommune kan trække sig fra samarbejdet.

Det var borgmester Sofia Osmani, der anmodede om at få optaget sagen.

Læs her, hvor tæt letbanen er på at blive godkendt

Forstår ikke

SF's Sigurd Agersnap forstår ikke beslutningen, skriver han på Facebook:

“Der er allerede lavet sådan en undersøgelse, og resultatet er meget klart: Lyngby-Taarbæk kan ikke alene vælte hele projektet,” skriver han - og understreger, at der stadig er politisk flertal for letbanen - både i de 10 øvrige kommuner og i Lyngby-Taarbæk.

“Nu har det været et gennemgående tema i hele valgkampen op til kommunalvalget. Hvis borgmesteren vil have det undersøgt, så vil vi ikke stille os i vejen for det,” siger viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S) til Ritzau:

“Nu får vi sagen undersøgt og får det juridiske spørgsmål ryddet af vejen. Og så tænker jeg, at borgmesteren sætter sig i båden sammen med os andre og varetager kommunens interesser,” siger han.

Læs her, om letbanen reelt er kørt

Transportministeriet har ifølge B.T. meldt ud, at de 11 kommuner, der er med i letbaneprojektet, ikke kan trække sig enkeltvis.

Læs her om problemerne med den århusianske letbane

Publiceret: 02. Januar 2018 11:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område