Der er trafikale udfordringer omkring Virum Torv og Frederiksdalsvej.
Der er trafikale udfordringer omkring Virum Torv og Frederiksdalsvej.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Et nærmere kig på trafikken: 2018 bliver et afgørende år for Virum

Kommunalbestyrelsen har vedtaget en helhedsplan for Virum og afsat midler til trafikanalyse og renovering

Af Pernille Borenhoff
Trafikken omkring Virum Station, Geels Plads og stationen afvikles ikke hensigtsmæssigt. Virum hænger ikke sammen og trænger til et løft. Det kan alle, der færdes i området skrive under på. Også medlemmerne af den afgående kommunalbestyrelse, der ved deres møde den 2. november enedes om en helhedsplan for området. Der er bevilliget 280.000 kr. til gennemførelse af trafikanalyse samt en anlægssum på 5,493 mio. kr. (2018-prisniveau) i årene 2018-20 under projekt “Byudvikling Virum-Sorgenfri-Lyngby”.

Forude et gået en længere proces, hvor handleplanen har været sendt til høring blandt borgerne.

Af svarene fremgår, at der især er udfordringer omkring Virum Torv, krydsning af Frederiksdalvej, beplantning, renholdelse og byggeriet på Posthusgrunden.

“Trafikken spiller ikke sammen, og der er nu allokeret godt 5 millioner kroner, så vi kan gå i gang med analysen i begyndelsen af 2018. 2018 bliver et afgørende år for Virum. Nu har længe talt om, hvad der skal ske. Og nu får vi gudskelov endelig en opgradering af Virum,” siger formand for Byplanudvalget Simon Pihl Sørensen og henviser til, at DSB snart går i gang med renovering af stationen, og at byggeriet på Posthusgrunden skrider frem.

“Der er afsat fem millioner til renoveringen, men jeg tror, at der skal investeres flere midler i Virum. Men nu falder dominobrikkerne, og vi kan gå i gang, så snart vi har set trafikanalysens anbefalinger,” siger Simon Pihl Sørensen.

Byplanudvalget besluttede den 3. december 2014, at der skulle udarbejdes en helhedsplan for Virum Bymidte. Arbejdet har været understøttet af bl.a. borgermøder, workshops og

arbejdsgrupper.

Byplanudvalget godkendte på mødet den 26. april 2017 at sende forslag til Helhedsplan for Virum Bymidte i høring fra den 29. maj til den 26. juni 2017.

Høringssvarene fordeler sig på følgende overordnede emner:

Ÿ Krydsning af Frederiksdalsvej

Ÿ Virum Torv

Ÿ Frederiksdalsvej 68

Ÿ Tilgængelighed, beplantning og renholdelse

Ÿ Byggeriet på posthusgrunden

"2018 bliver et afgørende år for Virum," siger Simon Pihl Sørensen.

Publiceret: 03. December 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt