Kyra og Henning ved deres første møde.
Kyra og Henning ved deres første møde.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Et godt match kan føre til job

Mentorprogram gav tyske Kyra Gehringer det nødvendige skub til komme ind på det danske arbejdsmarked

job Henning Nicolaijsen og Kyra Gehringer mødte hinanden første gang til speed dating i mentorprogrammet Career Mentoring Programme under Vidensbyen. Her godt 4 måneder senere mødes de igen til programmets Closing Event på Sprogcenter Hellerups afdeling i Lyngby. De hilser uformelt på hinanden på dansk-tysk-engelsk. Kyra griner, mens hun lover, at hun nok skal lade være med at brokke sig over, at hun har travlt. Og der er grund til at smile, for Henning og Kyra er historien om et godt match.

Henning arbejder på DTU fysik. Her er han dagligt i kontakt med udlændinge. Han kender deres undren og er vant til at svare på de spørgsmål, som rejser sig. Desuden er det en del af hans job at læse jobansøgninger, og derfor ved han, hvad der virker. Det var noget af det, der gjorde, at Henning tænkte, han kunne bidrage som mentor.

Kyra kommer fra Tyskland. Hendes mand arbejder i Microsoft, og jobbet fører familien vidt omkring. Hendes børn er født i Dubai. Siden tog de til Danmark, hvor Kyra gerne ville arbejde. Men det skulle vise sig at blive svært. Selv om Danmark og Tyskland minder om hinanden, så er der alligevel store forskelle i måden vi kommunikerer på. Kyra fortæller, at i Tyskland vedlægger man mange anbefalinger, når man søger job. Men hvad der lyder som en rigtig god anbefaling i Tyskland, skurer i de danske ører. - I Danmark er I ikke er fedtede med superlativerne, siger hun og smiler.

Et andet problem er, at det er svært at finde de job, man skal søge. - Internettet er en jungle, og man kommer let til at søge noget forkert, forklarer Henning. - Desuden vrimler det med mystiske forkortelser i jobannoncerne, som det er umuligt for udlændinge at tyde. Derfor har Henning og Kyra brugt tid på at kigge i fagblade og i det hele taget orientere sig. At de har forskellig uddannelsesbaggrund, synes de begge kun har været en fordel. Jo bredere orienteret man er, jo bedre er det, mener Henning.

I dag er Kyra ansat i Bruel og Kjær, hvor hun har med tyske kunder at gøre. – Danmark er et netværksland og langt de fleste stillinger bliver slet ikke slået op, siger hun. Kyra fandt sit job ved at bruge sit eget netværk. Alligevel har mentorprojektet været udslagsgivende. -Henning har støttet mig, siger hun. Han har givet mig selvtillid og været der i de situationer, hvor jeg havde brug for ham. Både Henning og Kyra mener, at det er vigtigt, at man kan lide hinanden som mennesker, hvis man skal lykkes som mentor og mentee. Nu inviterer de to familier hinanden til middag. Venskabet er en del af succesen.

Faktaboks

Career Mentoring Programme er et program under Vidensbyens netværk for internationalisering. Formålet er at hjælpe medrejsende ægtefæller til internationale specialister med at skabe en karriere og opbygge et netværk i Danmark.

Mentorordningen opbygger nye netværk og gør det lettere for lokale virksomheder og DTU at tiltrække og fastholde internationale specialister.

Som mentor får du mulighed for at styrke dit professionelle netværk og møde en anden kultur, du hjælper et andet menneske og mentorarbejdet ser godt ud på CV'et.

Mentorordningen er tidsbegrænset til fire måneder og du er selv med til at vælge din mentee. Næste forløb starter 25. februar 2016. Du kan tilmelde dig her: Lisbet Winther, Sprogcenter Hellerup i Lyngby, lw@sprogcenterhellerup.dk

Fire måneder senere er der god grund til at smile. Henning kan glæde sig over, at Kyra nu er i jpb hos Brüel og Kjær.
Fire måneder senere er der god grund til at smile. Henning kan glæde sig over, at Kyra nu er i jpb hos Brüel og Kjær.
Publiceret: 09. Februar 2016 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere