Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Eske, Darwin, Sitting Bull

Eske Willerslev holder på tirsdag kl. 19.30 foredrag i Lundtofte Sognegår om videnskab og tro

Danmark - og Kongens Lyngby - huser en af verdens førende forskere i fortids-DNA, evolutionsbiolog Eske Willerslev. Begravelse af et 10.000 år gammelt indianerskelet forhindrede Eske Willerslev i at komme til det planlagte foredrag i Lundtofte Sognegård i foråret. Men nu er foredraget “Darwin og Sitting Bull” på programmet igen. Tirsdag den 14. november kl. 19.30 kommer han og holder foredrag i Lundtofte Sognegård om videnskab og tro.

Eske Willerslev er internationalt anerkendt evolutionsbiolog. Han er Prince Philip Professor ved University of Cambridge i England og Lundbeckfond-professor ved Københavns Universitet. Til daglig leder han Grundforskningscenter for GeoGenetik. Han har publiceret en lang række videnskabelige afhandlinger i tidsskrifter som Nature og Science og er udenlandsk medlem af The National Academy of Sciences.

Sidste år udgav han og Kristian Leth bogen, Historien om det hele, som er et generøst og eventyrligt forsvar for åbenhed og et inkluderende verdenssyn, der kan rumme den menneskelige erkendelses tilsyneladende to mest modsatrettede metoder: videnskab og magi.

Han anser darwinismen for en teori, der er bekræftet og sand og argumenterer samtidig for, at mennesket har brug for religiøsitet, og at verden kan forstås både videnskabeligt og åndeligt. Der er gratis adgang. /peb.

Publiceret: 10. November 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere