Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

En pioner fylder 90

Socialrådgiver Birte Bang, Virum, fylder 90 år fredag den 7. juli. Hun var ansat i Lyngby-Taarbæk Kommune fra 1971, til hun gik på pension i 1996. Hun var i bogstaveligste forstand i frontlinjen, da Bistandsloven blev indført i 1976 som en del af den tids store socialreform.

Med reformen blev indsatsen over for udsatte børn mere familieorienteret, og hun og hendes kolleger skulle i langt højere grad bruge skøn i deres afgørelser frem for at følge en overordnet instruks.

Netop overgangen til en familieorienteret indsats var spændende, fortæller hun.

Forældreløs som 19-årig

Hun voksede selv op under fattigdom på Frederiksberg og stod forældreløs som 19-årig, så hun havde let ved at se tingene fra børnene og de unges side.

Hun fik undervejs også ansvar for tilsynet med de børn, som kommunen havde anbragt på opholdssteder og plejefamilier, og kom på den måde i kontakt med en bred vifte af personligheder.

Gennem sit arbejde blev hun således afgørende for mange børns skæbne, når det skulle afgøres, hvad der var i deres bedste interesse, eller ”tarv” som det hedder i lovsprog.

Hun ser frem til at fejre dagen med børn, børnebørn, oldebarn og venner i bondehuset i Virumgade, som hun har boet i siden 1957.

Publiceret: 09. Juli 2017 13:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!