Hør blandt andet om Liva Weels unikke samarbejde med Poul Henningsen.
Hør blandt andet om Liva Weels unikke samarbejde med Poul Henningsen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

En aften med Liva Weel

Kom tættere på den folkekære revystjerne Liva Weel og oplev nogle af hendes kendte sange, når Stadsbiblioteket inviterer til en aften med Liva Weel mandag den 11. september

”Glemmer du, så husker jeg” og ”Man binder os på mund og hånd” er blot et lille udpluk af de mange

sange, man i dag forbinder med den folkekære revystjerne Liva Weel, der også slog sine folder uden for København i bl.a. Cirkusrevyen. Oplev en aften med Liva Weel, hvor museumsinspektør Rikke Rottensten fra Revymuseet fortæller om den populære sangerinde og hendes liv og karriere.

Liva Weel blev sangerinde ved lidt af et tilfælde og høstede store roser gennem størstedelen af sin karriere. F.eks. skrev teaterskribenten Carl Gandrup i 1924: “Se Liva Weel og dø. Gud forbarme sig, sikke et talent, hvilken sangstemme…”

Liva Weel kunne være både chokerende, vulgær og til tider dæmonisk, og hendes privatliv bød på såvel store op- som nedture. I hendes sidste år gik hun fysisk i forfald. Hun blev afhængig af spiritus og en medfødt brok forhindrede, at hun kunne indtage fast føde og kostede hende i sidste ende livet.

I slutningen af 1920’erne lærte Liva Weel forfatteren Poul Henningsen at kende. Det fik stor betydning for hendes videre karriere, da han skrev en lang række af de sange, som man i dag forbinder med hende.

Ikke en aften med Liva Weel uden sang og musik. Derfor vil elever fra Lyngby-Taarbæk Musikskole komme og synge nogle af Liva Weels kendte sange.

Kom tættere på Liva Weels liv, karriere og musik mandag 11. september kl. 19 på Stadsbiblioteket. Gratis billetter downloades via bibliotekets hjemmeside lyngbybib.dk

Arrangementet er en del af Golden Days festivalen, hvor Lyngby-Taarbæk kommune har indgået et samarbejde med Rudersdal, Gladsaxe og Gentofte med 25 forskellige arrangementer under titlen ”Flugten fra København”. Læs mere på goldendays.dk/4k

/sig

Publiceret: 07. September 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt