Christian Hagemann (tv.) og Alexander Modest hentede endnu en medalje til samlingen.
Christian Hagemann (tv.) og Alexander Modest hentede endnu en medalje til samlingen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

EM-guld til Lyngby-roere

Christian Hagemann og Alexander Modest sejrede i Polen

Af Mikael Østergaard
For en måned siden vandt Christian Hagemann og Alexander Modest sølv i letvægts dobbeltsculler ved VM, og i weekenden blev det så guld ved U23 EM i Kruszwika, Polen.

I indledende heat var Christian og Alexander oppe i mod Portugal, Rusland og Polen, og allerede her viste roerne, at der var noget stort i vente. Danskerne vandt suverænt heatet med Portugal på andenpladsen og kvalificerede sig dermed direkte til finalen.

I finalen førte Christian Hagemann og Alexander Modest knebent foran Portugal ved 500 meter mærket, men mellem 500 og 1000 meter afgjorde den danske båd løbet ved at trække fra de øvrige hold og komme foran med fire sekunder ved 1000 meter. Føringen blev udbygget de sidste 1000 meter, så Christian og Alexander i mål var syv sekunder foran Slovakiet, der vandt sølv, og Rusland, der vandt bronze.

Kraftcenter Kongens Lyngby havde yderligere en roer med ved EM: Oliver Rying Thomsen, der var udtaget til den danske otter. Båden sluttede som nummer fem i finalen, der blev vundet af Rumænien.

Publiceret: 04. September 2017 20:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt