44 skolebørn stod fredag for et julearrangement på plejecentret Virumgård. Opgaven havde de fået af deres lærere for at skabe glæde for andre uden for skolen.
44 skolebørn stod fredag for et julearrangement på plejecentret Virumgård. Opgaven havde de fået af deres lærere for at skabe glæde for andre uden for skolen.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Elever fra Engelsborgskolen skabte julestemning på Virumgård

To klasser på Engelborgskolen brugte sidste uge på at skabe det perfekte julearrangement for en gruppe beboere på plejecentret Virumgård

Hjemmebagte julekager, Luciaoptog og uddeling af gaver.

Det var nogle af ingredienserne, da to 4.-klasser fra Engelsborgskolen skabte julestemning på plejehjemmet Virumgård i fredags.

Dagens julearrangement var en opgave, som de to klasser havde fået stillet af Engelsborgskolens innovationslærere. For både elever og klasselærere var det en hemmelighed, hvad de skulle bruge ugen til. Opgaven - at lave en julefest på plejecenter Virumgård - fik de af Nikolaj Ryom, den ene af to innovationslærere på Engelsborgskolen.

“Innovation i folkeskolen er, at man skal gøre noget, der har betydning for andre. Tanken er, at børnene kommer ud i virkeligheden og ikke er skærmet af skolen,” forklarer han.

De 44 skolebørn har netop gået Luciaoptog for en gruppe beboere på Virumgård. I alt 20 beboere fra fire afdelinger var med til julestuen, som børnene har arrangeret.

Efter optoget stod børnene for sange og oplæsning, og mens Nikolaj Ryom fortæller, går børnenes hjemmebagte kager rundt til de ældre, som også har fået gaver af børnene.

Eleverne har kunnet vælge sig ind på tre værksteder, men de har selv skullet finde på, hvad de ville pynte julestuen med, og hvad de ville underholde med. Børnene har selv skullet skaffe alting, og de har ikke haft en krone op af lommen, fortæller Nikolaj Ryom.

De har gået rundt til butikkerne i Lyngby og fået dem til at sponsorere gaver, mel, smør og andet til kagerne samt stået med skilte og samlet penge ind.

“Det har været så fedt”

Opgaven var også hemmelig for de tre lærere og den pædagog, der har fulgt børnene gennem ugen. Så også de har været på glatis, fortæller Mette Lemb, klasselærer for 4.B. Hun er blevet helt forpustet af børnene engagement og hittepåsomhed. Hun er meget imponeret over elevernes måde at håndtere opgaven på.

“Vi har arbejdet med et mål, der er diffust, og de er blevet utrolig omstillingsparate, for vi har gennem ugen hele tiden skullet lave alting om. Vi har for eksempel øvet i et andet lokale. De har også lært hinanden at kende på en anden måde. De har mødt demente ældre, det er der nogle af dem, der ikke har gjort før. Det kan være svært at lære dem empati, men det har de virkelig udvist her,” remser hun op.

Børnene har haft travlt, fortæller de. Men det har været en god og anderledes oplevelse.

“Det har været rigtig sjovt,” siger Laura Møller-Sørensen fra 4.B. Hun har blandt andet været med til at lave kræmmerhuse og pyntet lokalet op.

“Vi har selv klippet det meste, og vi gik rundt til butikkerne for at spørge, om de ville sponsorere os,” fortæller hun.

Klassekammeraten Frederikke Brostrøm supplerer.

“Det har været så fedt. Man har hele tiden glædet sig til det. De gamle er så søde, det har været så hyggeligt. De nød virkelig, da vi sang. Det er dejligt at se, de blev glade,” siger hun.

Ifølge Lene Slot, områdeleder på Virumgård, har børnenes julearrangement været en kæmpe gevinst for de ældre.

“Det har været en fornøjelse. Der sker bare noget, når børn og ældre mødes. Børnene har skabt noget liv i huset, det har været en fest for alle. Nogle af de ældre vil skrive et brev til skolen og sige tak,” siger hun.

Publiceret: 02. December 2014 11:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt