“Det har lært mig ydmyghed og, at man må gøre det på en anden måde,” siger Søren P. Rasmussen (V). Foto: Lars Schmidt
“Det har lært mig ydmyghed og, at man må gøre det på en anden måde,” siger Søren P. Rasmussen (V). Foto: Lars Schmidt
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Eks-borgmester kigger i bakspejlet: “I dag kan jeg godt se de fejl, jeg gjorde som borgmester”

Venstres Søren P. Rasmussen var borgmester i Lyngby-Taarbæk fra 2010-13 og brød årtiers konservativt bystyre. Det gik ikke stille af sig. I dag erkender Rasmussen, at flere ting godt kunne være foregået anderledes

Han blev Lyngby-Taarbæks borgmester i 11. time under en yderst dramatisk konstituering i december 2009, den snart 50-årige Søren P. Rasmussen fra Venstre.

Ovenpå et noget grumset valgresultat fik først SF forhandlet sig til borgmesterposten. Den røg dog hurtigt tilbage til den siddende, konservative borgmester, Rolf Aagaard-Svendsen. Men på selve konstitueringsaftenen forærede Socialdmokratiet borgmesterposten til Venstre og Søren P. Rasmussen.

Og det blev startskuddet til en fire-års periode, hvor der blev rusket op og vendt ting på hovedet.

Så meget, at da næste valgkamp var overstået, mistede Søren P. Rasmussen borgmesterposten til konservative Sofia Osmani, som fik en så knusende valgsejr, at Socialdemokratiet vendte tilbage til den konservative fold.

Kigger Søren P. Rasmussen i bakspejlet tilbage på tiden som borgmester, kan han sagtens få øje på ting, han kunne have gjort anderledes.

“Jeg kan i dag godt se de fejl, jeg har gjort som borgmester: min manglende tålmodighed, det, at tingene skulle gå så stærkt, at man ikke altid fik lavet de nødvendige processer, og at man derfor tabte nogle sager på vejen,” siger han til Det Grønne Område.

Så for meget frem

Søren P. Rasmussen siger, at han i dag er blevet klogere. Bliver han borgmester efter 21. november i år, vil han gøre flere ting anderledes, fortæller han:

“Alt det har lært mig en ydmyghed og, at man må gøre det på en anden måde. Det er ikke nok, at jeg selv har et klart billede af, hvad jeg vil. Hvis jeg ikke får skabt et hold omkring det, jeg vil, så ender det galt. Det var derfor, det endte, som det gjorde,” siger han.

“Jeg havde fire år og ville have noget fra hånden. Jeg så for meget frem og glemte at se mig tilbage. Jeg fokuserede ikke på, om jeg tabte nogen på vejen,” erkender han.

Fortryder ikke

Men fortryder han så her, lige før han fylder 50 år?

“Jeg har ingen problemer med at fylde 50. Men i dag er det en version to-komma-et-eller-andet af mig. For jeg har godt nok lært nogle lektier på vejen. Jeg fortryder ikke noget, men jeg er blevet klogere,” svarer han:

“I dag kan jeg godt se, at den transformation, som jeg satte i gang af Lyngby, var en voldsom omvæltning for mange mennesker. Det gik meget stærkt,” slutter han.

Publiceret: 25. Juli 2017 11:45
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Det grønne område

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!